Més de 2.000 persones convocades per la CGT es manifesten a València sota el lema «La lluita és l’únic camí»

En el marc del XVIII Congrés estatal de CGT, que se celebra aquests dies a la localitat de Paiporta, l’organització anarcosindicalista va mobilitzar la ciutadania contra la precarietat laboral, contra les violències masclistes, contra el robatori de pensions i la pèrdua de drets socials i laborals.

La Confederació General del Treball (CGT) va mobilitzar a la tarda del divendres 16 de febrer a més de 2.000 persones als carrers de València per marxar contra la precarietat laboral i els abusos empresarials, contra les violències masclistes, contra la precarietat laboral, en defensa d’unes pensions públiques dignes, en defensa dels serveis públics, per la jornada laboral de 35 hores, per la derogació de les reformes laborals del PSOE i PP, i per la recuperació de drets de la classe treballadora perduts en els últims anys.

La manifestació va arrencar cap a les 19’30 hores des de la Plaça de Sant Agustí discorrent per alguns carrers cèntrics de la ciutat i acabant amb la lectura d’un manifest a la Plaça del Parterre.
Enric Tarrida, Secretari d’Organització de la Federació Local de CGT València, va recordar els motius de la mobilització i va animar a diferents col·lectius participants a exposar les seves reivindicacions. Des de l’Assemblea de Parades i Precàries de València, amb una important presència en els carrers durant els últims anys, es va exigir una renda bàsica per a totes les iguals. El col·lectiu de Iaioflautes va aprofitar per recordar que el proper 22 de febrer, a les 11’30 del matí, es realitzarà un acte per protestar contra les reformes de les pensions de Zapatero i Rajoy. Finalment, des del col·lectiu feminista, es va animar a secundar massivament la vaga general convocada per al proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

El secretari general del País Valencià i Múrcia, Ismael Furió, va agrair la col·laboració de companys i companyes en l’organització del XVIII Congrés de la CGT i la seva participació en la manifestació: «Aquesta tarda hem deixat clar que estem disposats i disposades a plantar cara a qui usurpen el nostre benestar i la CGT té molt a dir davant de tots aquests atacs que es produeixen contra la classe obrera. Som l’alternativa que està lluitant pels nostres drets i llibertats i és important que no ens callin perquè més de 750 vides s’han perdut en accidents laborals l’any passat, el 30% dels contractes signats van tenir una durada de tot just 5 dies o el 20 % dels nostres companys i les nostres companyes viuen al llindar de la pobresa tot i tenir una feina. Anem a tornar a sortir al carrer cada vegada que faci falta perquè la lluita és l’únic camí «.

Gabinet de premsa del Comitè Confederal de la CGT

Fotos Secció Sindical de CGT-EMT València