Manifest General del Bloc Combatiu de classe: Unificar les lluites cap a la vaga general

Els diferents sindicats i col·lectius socials que actualment integrem el Bloc Combatiu i de Classe, manifestem que:

– Les organitzacions sindicals han d’estar només al servei dels / les treballadors / es (en actiu, aturats / es, precaris / es, estudiants, jubilats / es …), dels seus interessos com a classe social i actuant al marge de favors econòmics i d’ingerències polítiques alienes al món del treball. El seu àmbit de lluita i lloc natural d’acció està en el pla econòmic, en els talls, enfrontant-se a la precarietat, l’atur, la pèrdua de drets laborals, oposant-se a l’empitjorament de les condicions de vida dels / les treballadors / es.

– Entenent que les persones no som meres productores-consumidores, hem de solidaritzar i confluir en les lluites amb els moviments socials que defensin tot allò que ens és necessari i comú com a classe: sanitat, educació, serveis socials, protecció del medi ambient, dret a l’habitatge, l’avortament lliure i gratuït … i construir així un corrent de suport mutu en la contestació social.

– Els serveis públics i socials no són una donació caritativa sinó el fruit de l’obtingut a conseqüència de les lluites dels / les treballadors / es que ens van precedir. Són conquestes de la classe obrera a les quals no podem renunciar. Hem de preservar i enfortir aquests drets i reclamar la nostra participació en la seva gestió com a treballadors / es i usuaris / es.

– Defensem el concepte de sindicat com a eina de lluita col·lectiva imprescindible contra el capitalisme. Denunciem i ens oposem a l’actuació i el paper del sindicalisme oficial, ia la falsa representació que s’atorguen de tots els / les treballadors / es. La seva pròpia trajectòria, actuacions i comportaments parlen per si mateixos. El descrèdit del sindicalisme, la baixa sindicació dels / les treballadors / es i la pèrdua de la consciència de classe és el seu únic èxit en més de tres dècades, entre altres motius a causa del seu insultant nivell de corrupció i clientelisme.

– Cal recuperar els valors i l’orgull de pertànyer a la classe obrera. Som majoria. Sense nosaltres / es res és possible. Hem de construir i reforçar totes les eines encaminades al repartiment equitatiu de la riquesa entre totes les persones, exigir respecte i drets, i organitzar-nos per oposar-nos a les agressions laborals i socials que està duent a terme la classe empresarial i política a l’uníson per augmentar i defensar els seus beneficis i privilegis, a costa dels nostres sacrificis i del futur de les generacions.

– La classe treballadora pateix desnonaments mentre és obligada a finançar obres faraòniques, útils només per omplir les butxaques de polítics, empresaris i banquers; allà on els interessa destrueixen el teixit productiu i l’ocupació, i ens encaminen cap a una crisi no només econòmica, sinó energètica i de recursos.

– Reivindiquem la vaga general com la major eina de lluita en mans dels treballadors. Afirmem la seva efectivitat i vigència, així com la necessitat d’articular fora dels vells paràmetres de la fàbrica o al taller. Vaga general de la producció si, però també de consum i social, de 48 hores o les que siguin necessàries. No volem una altra aturada general de 24 hores de cara a la galeria que contribueixi a provocar més frustració i desmobilització entre els / les treballadors / es.

– Treballarem conjuntament per intentar construir una vaga real des de baix, amb els / les treballadors / es, al costat dels moviments socials. Volem comptar amb tots aquells que vulguin construir al marge del sindicalisme oficial.

– Promourem una vaga general al marge de pretextos com la presentació dels pressupostos de l’estat o els calendaris electorals, per evitar ingerències de partits polítics. Aquests sempre poden secundar i donar suport a la vaga, però no utilitzar-la per als seus propis interessos.

– Els abusos que patim dia a dia en els llocs de treball, la precarietat, l’atur, les reformes laborals, la pèrdua de poder adquisitiu i l’empitjorament de les condicions de vida, al costat de l’actitud cada vegada més despòtica i prepotent de la patronal, constitueixen per si soles raons sobrades no per a una vaga, sinó per unes quantes.

– L’actual nivell de repressió per part de l’estat cap als moviments socials i sindicals no és més que la seva resposta natural en defensa dels privilegis de les classes socials a les que representa: polítics / es, banquers / es, empresaris / es .. .

– Rebutgem qualsevol llei de vaga, perquè el seu únic objectiu real és eliminar de facto aquest dret, o com a mínim controlar-lo i criminalitzar-per anul·lar la capacitat d’impacte d’una resposta obrera als seus atacs econòmics i polítics contra els / les treballadors / es.

– Defensem els piquets, el boicot i qualsevol mecanisme que utilitzen els / les treballadors / es per defensar els seus legítims interessos.

– Denunciem el fals discurs del dret al treball quan només s’utilitza i abandera si hi ha una convocatòria de vaga, convertint-se en paper mullat dit dret la resta del temps. Dret al treball sí, però digne, per a tots / es, i tots els dies. Prou de manipulacions que fomenten l’esquirolatge, la por i la divisió entre la classe treballadora.

– Convidem públicament a sumar-se a aquesta iniciativa de lluita a totes aquelles organitzacions sindicals i moviments socials que comparteixin els objectius bàsics enumerats en aquest manifest. Conscients que tots som necessaris i podem aportar en aquest procés de contestació social i de construcció d’una vaga general real.

Ens mobilitzem per dignitat, perquè s’està demostrant que la lluita és l’únic camí.

Visca la lluita de la classe obrera! Prou de repressió!

Cap a la Vaga general!

Bloc Combatiu de Classe

Alternativa Sindical de Treballadors (AST); baladre; Confederació General del Treball (CGT); Confederació Nacional del Treball (CNT); Comissions de Base (Cobas); Coordinadora Sindical de Classe (CSC); Intersindical d’Aragó (IA); Sindicat Assembleari de Sanitat (SAS); Sindicat Únic de Treballadors Solidaritat Obrera (SO)