CGT convoca vagues a Renfe i Adif el 26 de desembre

CGT ha convocat per al dia 26 de desembre una jornada de vaga de 23 hores, de 00.00 a 23.00 hores, un cop esmenats els problemes tècnics que adduïa l’empresa en el seu intent de declarar il·legal.

Amb aquesta nova convocatòria de vaga, CGT ve a posar de manifest les maniobres per part de la Direcció per evitar la mobilitzacions en contra del desmantellament del sector públic ferroviari.

Els ferroviaris i ferroviàries pateixen des de fa anys un atac programat a les seves condicions laborals i al nivell d’ocupació sense que hagi estat possible actuar des de la unitat d’acció, malgrat els nombrosos intents realitzats per CGT.

CGT entén que es poden canviar les coses i seguirà lluitant en defensa de les condicions laborals dels treballadors i que s’iniciï la negociació del III Conveni Col·lectiu on tractar, entre altres assumptes:

• La integració plena dels treballadors de Feve a Renfe i Adif.
• L’ingrés de nous treballadors a les empreses Renfe i Adif sense precarietat laboral.
• La devolució de la paga extraordinària retinguda des de desembre de 2012.
• L’increment dels coeficients reductors en l’edat de jubilació i l’ampliació a altres categories per obtenir-lo.

Per a CGT és necessària a més, la unificació de les empreses públiques Renfe i Adif, així com una major inversió en el ferrocarril convencional que és el que utilitza el 97% de la població.

CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL
Comunicació del sector ferroviari
Secció sindical de València