Llei Mordassa: El 26 de març es produirà la seva aprovació definitiva

És el penúltim pas abans de la seva aprovació definitiva al Congrés dels Diputats, prevista per al dia 26 de març. A més, l’aprovació d’aquesta norma a la Cambra Alta es produeix un dia després de la votació i aprovació de la reforma del Codi Penal també amb els únics vots del PP.

Segons apunta la plataforma No Som Delicte, «tant la Llei Mordassa com la reforma del Codi Penal compten amb el rebuig en bloc de l’oposició, els moviments socials i els organismes internacionals». De fet, en els últims mesos 5 relators de l’ONU han demanat al Govern la retirada d’aquestes normes per «atemptar contra els drets fonamentals».

No obstant això, segons denuncia en un comunicat aquesta plataforma ciutadana que lluita contra l’aprovació de les normatives, tenint en compte les detencions i augment de la repressió que estan tenint lloc en les últimes setmanes, «aquestes lleis que suposen una trava per a la protesta social ja s’estan aplicant abans de ser aprovades «.

«No Som Delicte» fan referència a diversos casos que poden ser una mostra d’unes pràctiques que s’estendran després de l’aprovació d’aquestes normatives denunciades com lliberticides.