Les columnes de les Marxes de la Dignitat, a punt d’entrar a Madrid

  • El 21 de març, manifestants de tots els racons d’Espanya conflueixen a Madrid per exigir la fi de les retallades, el no pagament del deute i l’anul·lació de les lleis mordassa.

Les columnes de la Marxa de la Dignitat han entrat a la Comunitat de Madrid, fent les seves primeres escales abans d’acabar el viatge a Colón, el 21 de març. Una mobilització impulsada per més de 300 col·lectius, organitzacions i sindicats, que intentarà reviure la gran mobilització del 22 març 2014 que va congregar a centenars de milers de persones per protestar contra les retallades i la «dictadura de la troica».
Els convocants van assenyalar en roda de premsa que les raons per a la mobilització segueixen més vigents que mai: «El Govern ven fum. Seguim en una situació d’emergència social. Tenim el 30% de la població sumida en la pobresa, a 600.000 famílies desallotjades dels seus habitatges, a cinc milions de persones a l’atur, a mig milió de joves que s’han hagut de marxar a l’estranger a buscar-se la vida. Continuen les retallades en salut, en educació, en dependència, tenim a 12 morts diàries de malalts d’hepatitis. La situació social que vivim és un crim contra la gent. Tenim moltes raons per protestar «.

Les exigències de les Marxes repeteixen les claus de l’anterior convocatòria: el no pagament del deute per poder garantir els serveis públics i els drets socials, el rebuig a les lleis mordassa i l’acord de lliure comerç entre els Estats Units i la Unió Europea, més conegut com TTIP. «Sabem que el bipartidisme i la Troica seguiran aplicant retallades i polítiques de sofriment. Per això fem una crida a tirar-los ja que les mobilitzacions siguin massives al carrer «, recalquen des de l’organització.

Rutes i columnes

La ruta 1: integra les columnes del País Basc, Burgos, la Rioja i Madrid Nord.

La ruta 2: integra les columnes de Catalunya, Aragó, Navarra, Guadalajara i Madrid Nord.

La ruta 3: integra les columnes de Regió Murciana, País Valencià, part de Castella-la Manxa i Madrid Sud-est.

La ruta 4: integra les columnes d’Andalusia, part de Castella-la Manxa, bloc jove i Madrid Sud.

La ruta 5: integra les columnes d’Extremadura, Toledo i Madrid Sud-est.

La ruta 6: integra les columnes d’Astúries, Cantàbria i Castella Lleó.

Les rutes 7, 8 i 9. La 7 integra les columnes de Canàries, Illes Balears, Iaioflautes i columna Internacional i comença la seva marxa el dissabte 21 de març a les 16 h. des de la Porta del Sol. La ruta 8 integra la Columna Gallega i comença la seva marxa també el dissabte a les 15 h de Chamartin. La ruta 9 integra la columna de Memòria Històrica i comença la seva marxa el dissabte 21 de març a les 17h des de la Porta del Sol.