#LauraEvaLlibertat

Laura i Eva són dos afiliades a la CGT de Barcelona, ​​que el 29 de Març de 2012, dia de Vaga General, van participar al matí al costat de milers de persones en un gran piquet al centre de Barcelona. Durant el recorregut de la mateixa van passar davant de la Borsa de Barcelona. Laura va deixar una caixa de cartró davant la porta de l’edifici amb papers imitant bitllets de banc i la va encendre amb un encenedor, mentre Eva col·loca una cinta de plàstic a les portes. Després d’uns minuts un Mosso d’Esquadra la va apagar amb un extintor de mà. Centenars de persones, periodistes i també policies d’uniforme i de paisà estaven presents, sent testimonis d’una performance de denúncia davant d’un edifici representatiu del capitalisme. El piquet va continuar la seva marxa, sense més.

Sis dies després, els Mossos detenen Laura en sortir de casa. La acusaven de cinc delictes amb penes que sumaven uns 30 anys. La jutge va fer seus els arguments de la Fiscalia, fent cas omís dels arguments de la defensa i va decretar presó provisional, romanent durant 24 dies presa, fins al 17 maig 2012, després dels quals va ser posada en llibertat amb càrrecs i sota fiança de 6.000 €. També se li va privar del seu dret de manifestació durant més d’un any i mig.

Finalment, després de tres anys d’instrucció judicial, l’acusació es concreta en les dues companyes i en dos delictes, danys per incendi i desordres públics, de manera que se’ls sol·licita dos anys i mig de presó a cadascuna d’elles, així com al pagament d’uns 40.000 € en conceptes d’indemnització i multes, també la CGT haurà de seure al banc dels acusats com a com a responsable civil subsidiària. Seran jutjades els dies 6, 7, 8, 9 i 13 d’octubre al Jutjat penal nº26 de Barcelona.

Una mostra més de la criminalització que l’Estat i la classe política practiquen contra qualsevol persona, col·lectiu o organització que denunciï i combati la injustícia social, laboral o de qualsevol mena. Una altra volta de rosca d’una classe política i econòmica, que utilitza tots els recursos al seu abast per emmordassar tota la societat i que està instaurant des de la legalitat parlamentària un autèntic terrorisme d’Estat. Laura i Eva som totes. No anem a deixar-les soles, perquè contra la injustícia, la repressió i els seus judicis, la solidaritat és la nostra millor arma. Ens toquen a una, ens toquen a totes.