Els accidents de treball, fossa comuna de les persones treballadores

La Fiscalia General de l’Estat, en el seu últim informe corresponent a l’any 2014, recorda «la societat» que en aquest any es van produir més accidents de treball, en concret van augmentar en termes globals un 5,11% respecte a l’2013.

La Fiscalia a més «denúncia davant la societat» que la desigualtat també es mesura en la sinistralitat, el dolor i la mort. La major part de la sinistralitat laboral es registra entre els treballadors i treballadores migrants, com també en les persones treballadores amb menor nivell cultural.

La protecció dels drets dels treballadors i treballadores és un deure dels empresaris i de les administracions públiques. La fallida d’aquest deure de protecció, es va produir des del moment que les Administracions Públiques van fer saltar pels aires les legislacions laborals protectores dels drets de les persones treballadores, i ens van lliurar als empresaris com a «carn de canó» per a la batalla de seva competitivitat.

En el primer semestre del 2015, els accidents de treball estan «descontrolats». Assistim a un augment generalitzat de la sinistralitat laboral a l’Estat Espanyol. La sinistralitat laboral, un cop «desmuntada la xarxa protectora dels drets laborals», augmenta en ritmes molt superiors al que ho fa l’ocupació. Ocupació que, en les seves condicions actuals de prestació, es troba buit de drets per a la persona que treballa.

Les dades més dramàtics els llança la sinistralitat mortal: 285 treballadors i treballadores han perdut la vida en aquest semestre (un augment del 3,3%), ia més, és que la major part d’ells s’han produït durant la jornada de treball.

Desmantellada la xarxa protectora, el treballador / a que entra a l’ocupació, de la mateixa manera que qui el manté, ha vist precaritzat el mateix fins a extrems inhumans.

L’ocupació és volàtil, vulnerable i causant de morts i malalties perfectament previsibles i evitables, per tant, és l’acció humana dels empresaris qui és responsable de les morts, de les malalties i de la sinistralitat laboral.

La Llei del Mercat funciona com una màquina trituradora de drets i de vides i, morts, malalties i accidents que causa aquesta Llei, té responsables amb nom i cognoms: els empresaris, els seus gerents, els seus directius i els polítics i legisladors.

És una guerra on cada dia dos treballadors / es moren, és a dir són «assassinats legalment», bé per accident, bé per malaltia laboral. En aquesta guerra, no apareixen els drets de refugi, al contrari, les polítiques són anti-proactives en la protecció dels drets de les persones treballadores.

ELS SEUS BENEFICIS SÓN ELS NOSTRES MORTS

LA SEVA RECUPERACIÓ «ECONÒMICA» ÉS LA NOSTRA FOSSA COMUNA

JA N’HI HA PROU DE GENOCIDI LABORAL «LEGAL»

Salut Laboral-CGT