Home / Convocatòries / La Trobada de Plataformes Comarcals per l’escola pública convoca una acampada en Conselleria

La Trobada de Plataformes Comarcals per l’escola pública convoca una acampada en Conselleria

cartell acampada conselleriaVERTICALLa Trobada de Plataformes Comarcals per l’escola pública, que integra plataformes com Tots Som Cremona d’Alaquàs o la Plataforma PROU d’Ontinyent, entre d’altres, ha convocat per als dies 16, 17 i 18 de juliol una acampada en el recinte de la Conselleria d’Educació a València.

Cada jornada començarà a les 11:00h del matí. Serà un espai de trobada de tots i totes les persones que defensem l’ensenyament públic, laic, de qualitat i en valència, i tindrà un tarannà pacífic, reivindicatiu i lúdic.

L’acampada se celebra en la Conselleria d’Educació per a assenyalar els culpables de la situació en què han deixat l’escola pública. Cada dia està dedicat a un tema: dimecres, la LOMQE; dijous, la lluita pel manteniment d’unitats i escoles; divendres, la privatització de l’ensenyament. Hi participaran representant de les escoles que durant aquest curs han estat lluitant en defensa de l’escola pública i del manteniment de les seues escoles.

Són un clar exemple d’aquesta lluita el col•legi Ciutat d’Oviedo de Torrevella, la denúncia de les comunitat educatives de Calp, Elx i Torrent vers la construcció dels CIS (Centres d’Iniciativa Social), els tancaments de Martínez Vall i Bonavista d’Ontinyent i el Ciutat de Cremona d’Alaquàs per la supressió d’unitats d’infantil, la reivindicació del dret d’aprendre en valencià de la Plataforma Prou de la Vall d’Albaida i del CEIP Pare Català de Benimaclet, la defensa per l’escola pública de les cinc escoles de la ciutat de Castelló, així les accions de tantes i tantes altres escoles.

Volem que l’Acampada per l’Escola Pública siga també un espai de denúncia: continuarem fent visible el rebuig de la comunitat educativa a la LOMQE, que començarà a aplicar-se el curs que ve en Primària i en FP Bàsica. També volem denunciar les retallades realitzades en les beques de menjador, llibres, transport, les retallades en les plantilles docents, la creació del districte únic i de l’augment de la ràtio a les aules, la rebaremació de docents interins amb una àmplia experiència laboral i la retallada d’unitats en valencià, així com de Cicles Formatius.

Per davant de tot està el dret dels nostres xiquets i xiquetes a poder rebre una educació pública, de qualitat i en la seua llengua. Ells i elles són el nostre futur. Ells i elles són la nostra raó de ser. És per això que ens hem de comprometre a treballar i defensar una escola pública, que ensenye des del coneixement científic i crític, rebutjant tot tipus de dogma, que defense els nostres drets lingüístics, així com la llibertat de pensament i de consciència i que, des dels valors democràtics, de l’atenció a la diversitat i de la cooperació, ajude a assumir la pluralitat i la diversitat de la societat en què vivim.

Finalment, des de de la Trobada de Plataformes per l’Ensenyament Públic convidem a totes i tots els membres de la comunitat educativa (alumnat, famílies, docents, organitzacions, institucions, col•lectius, sindicats i partits) a participar d’aquesta festa per l’ensenyament públic: l’Acampada per l’Escola Pública.

Adjuntem el programa i el cartell

10 de juliol de 2014

Trobada de Plataformes per l’Ensenyament Públic

triptic_acampada-1triptic_acampada-2