La precarietat i la desigualtat laboral segueixen castigant més a les dones

L’explotació laboral que afecta les dones porta implícita la violació del seu dret fonamental a la igualtat.

La Confederació General del Treball (CGT) ha realitzat un nou comunicat després de conèixer-se els resultats de l’EPA corresponent a l’últim trimestre del 2017.

L’organització anarcosindicalista denuncia que després aquestes dades s’amaga la veritable situació de la classe treballadora que no és altra que la precarietat laboral. A més, aquesta precarietat afecta en major mesura a les dones en ser el percentatge de desocupades més gran que el dels homes.

Quant a l’ocupació, en l’últim trimestre s’han perdut 50.900 llocs de treball i la taxa de temporalitat s’acosta a la de l’any 2013. El 30% dels llocs de tenir una durada inferior a un mes, realitzant-se la majoria dels contractes a el sector serveis.
En relació a la temporalitat, dels més de 21 milions de contractes que es van realitzar, només 1’2 milions van ser fixos i 19’5 temporals, sent novament les dones les que van ocupar majoritàriament llocs de treball temporals.

Finalment, les hores extres no pagades ascendeixen a 6’4 milions a la setmana, sent els homes els que posseeixen un cúmul més gran d’aquestes hores.

La CGT considera que aquesta realitat és demolidora, sobretot en el cas de les dones, fent-se més urgent i necessària la propera vaga del 8 de març.