Home / Actualitat / La Llei de Seguretat Ciutadana arriba al Congrés amb tots els partits de l’oposició en contra

La Llei de Seguretat Ciutadana arriba al Congrés amb tots els partits de l’oposició en contra

30-septiruñea-564x350La Llei de Seguretat Ciutadana, o Llei Mordassa, serà debatuda el proper dijous, 16 d’octubre, al Congrés dels Diputats. La reforma de la llei segueix el seu avanç després que dimarts passat s’acabés el termini per presentar esmenes i que tots els partits de l’oposició demanessin que es retirés el projecte.

Des de la Plataforma No Som Delicte, formada per més de 70 organitzacions civils han posat en marxa una campanya de recollida de signatures per demanar la retirada del projecte de llei. En les primeres 24 hores més de 135.000 han signat la campanya, que, fins al moment, supera les 252.000 signatures.

La plataforma assenyala que, en contra de la justificació realitzada des del Ministeri d’Interior per posar en marxa la nova normativa, centrada en la prevenció de la comissió de delictes, l’índex de criminalitat a l’Estat espanyol se situa entre els més baixos de la Unió Europea i, segons mostra l’últim Balanç de Criminalitat publicat pel mateix Ministeri d’Interior, les xifres d’infraccions penals registrades el 2014 han baixat en un 7% respecte al 2013.

No som Delicte denuncia que un dels objectius de la nova llei és el de emmordassar les protestes socials, castigant com a infraccions molt greus la celebració de reunions o manifestacions no comunicades en instal · lacions en les quals es prestin serveis bàsics, o com a infracció greu el desenvolupament de protestes no comunicades que pertorbin de la seguretat ciutadana als voltants del Senat, Congrés o davant de les assemblees legislatives de les comunitats autònomes. La plataforma també subratlla que el projecte de Llei de Seguretat Ciutadana “no és un fet aïllat”, sinó que “aquesta i altres lleis en procés de modificació responen a un pla de ‘degeneració’ democràtica impulsat per l’actual govern en nom del buidament dels drets i llibertats democràtiques .

Font diagonal