Home / Acció Sindical / La CGT s’oposa a l’ERO a Atento

La CGT s’oposa a l’ERO a Atento

atentoL’empresa Atento Teleservicios España, fundada el 1999 pel Grup Telefónica i amb més de 150.000 empleats operant en 16 països, acaba de presentar un ERO que afecta 15 centres de treball a Espanya ia 9 comunitats autònomes. A Espanya hi ha uns 9.000 treballadors i afecta el 9% de la plantilla, 823 treballadors.

El passat mes de maig del 2014 l’empresa Atento comunicava a bombo i platerets que sortia a cotitzar a la borsa de Nova York, argument que incrementaria la seva capital i un mes més tard, presenta un ERO. El 2012, Telefónica va vendre Atent als especuladors, a un fons d’inversió de capital que es diu Bain Capital.

CGT, considerem que totes aquestes decisions preses pels responsables de l’empresa han tingut com a únic objectiu obtenir suculents beneficis en un temps mínim.

Ahir dijous, en la primera reunió entre la comissió negociadora i l’empresa se’ns va informar del nombre de treballadors que pretenen acomiadar a cada província: Barcelona 131; Lleida 25; Madrid 187; Càceres 11; Bilbao 69; Còrdova 36; Sevilla 63; Jaén 45; La Corunya 49; Lleó 48; Toledo 92 i València 67.

El percentatge de representativitat sindical a la taula negociadora és el següent: UGT 31%, CCOO el 21%, CGT el 19%, STC el 13%, ÚS el 7% i FASGA el 4 per cent. CGT és el sindicat majoritari a Barcelona, ​​Madrid i Lleida.

CGT recorda que Telefónica segueix mantenint un contracte vinculant de treball amb Atento, pel que els seus serveis estan assegurats i no per això aquests acomiadaments són responsabilitat única d’Atento, sinó del Grup Telefónica, que és qui pressiona al seu filial per rendibilitzar aquests canvis que pretenen millorar el servei per al ciutadà a costa de la precarietat per al treballador.

Per a CGT és totalment contradictori la presentació d’un ERO d’extinció de contractes quan se’ns ha anunciat un increment de treball ja que l’empresa tornarà a realitzar les gestions telefòniques que s’havien deslocalitzat a països llatinoamericans.

A Atento es duen mesos amb mobilitzacions i aturades a nivell estatal a causa de les pressions que estan rebent diàriament per vendre Fusió Movistar i ara se’ls obre un nou front amb aquest ERO injustificat i que sembla que l’empresa té molta pressa per executar. L’últim aturada convocada el dilluns 23 de juny va tenir un ampli suport a tot l’estat.

CGT posarà tots els mitjans al nostre abast per revertir aquesta situació, començant aquest divendres amb la realització d’assemblees en els diferents centres de treball que ens permetin prendre decisions entre tots fins a aconseguir la retirada d’aquest ERO, ja que les causes al · legades per l’empresa no s’han de buscar en la manca de rendibilitat del servei, sinó a la Borsa de Nova York, per la sortida al parquet d’Atento. Els treballadors d’Atento no han de pagar l’especulació de Bain Capital.