Israel declara l’estat de Guerra després de l’atac de Hamàs, el poble palestí en pateix les conseqüències

Un dia després del 50è aniversari de la Guerra de Yom Kipur el 1973, Hamàs llança un atac sobre Israel sense precedents. Aquesta situació provoca un dels atacs més importants d’Israel sobre la població de Gaza i una declaració de l’estat de guerra.

Dissabte 7 d’octubre a la matinada les milícies palestines de Gaza entren en territori israelià després d’haver disparat diversos milers de coets sobre aquest. El Govern de Gaza, dirigit pel partit islamista Hamàs, declara que és una resposta a les agressions que pateixen el darrer any els palestins a conseqüència de les incursions de l’exèrcit israelià a Gaza i Cisjordània, així com els atacs dels grups armats dels colons israelians, que han costat uns 204 morts, dels quals 37 són nens, així com diversos bombardejos a les ciutats de l’Autoritat Nacional Palestina. L’operació de les milícies palestines ha estat anomenada «tempesta d’Alqsa» i té com a objectiu provocar una rebel·lió contra l’ocupació israeliana a tots els territoris que estan en mans dels palestins, incloent-hi Cisjordània.

El govern de Netanyahu ha declarat l’estat de guerra, la mobilització dels reservistes i el bombardeig massiu de la franja de Gaza per respondre a l’ofensiva palestina, provocant milers de morts i ferits i amenaçant amb l’ocupació de la regió que intensificaria la pressió de l’ocupació militar que pateix el poble palestí.

El 2023 el Govern ha celebrat el 75è aniversari de la fundació de l’Estat d’Israel, construït sobre l’ocupació del territori palestí, sota una neteja ètnica dels seus habitants, on desenes de milers van haver de sortir a l’exili, acabant a camps de refugiats de diversos països àrabs. Des de llavors tots els governs israelians han aplicat la mateixa política, mantenir l’ocupació, expulsar els habitants i repartir les terres i el sòl arrabassat entre els colons israelians, impulsant per això guerres contra els estats àrabs limítrofs i arrabassant-los parts del seu territori per mantenir un cordó de seguretat que garanteix l’estabilitat de l’ocupació militar de Palestina.

La resposta d’Israel a la «Tempesta d’Alqsa» és similar a l’adoptada en condicions anteriors amb l’excusa que l’operació militar palestina posa en perill la seguretat israeliana, per intensificar l’ocupació de Palestina i debilitar més la seva capacitat de resistència.

Davant d’aquesta situació, el Govern espanyol, la Unió Europea i els EUA han manifestat el seu suport a la guerra declarada per Israel, en nom del dret a la defensa del seu país, oblidant les massacres que comet i l’ocupació militar del territori de l’Estat Palestí. A diferència de la seva preocupació hipòcrita pels drets humans a Ucraïna i la seva defensa davant l’ocupació, en el cas de la guerra d’Israel no el preocupen els drets humans palestins ni l’ocupació militar que pateixen.

La pau és incompatible amb l’ocupació israeliana del territori palestí i les polítiques d’Apartheid, sense un Estat Palestí i sense dret a la tornada de tots els refugiats i exiliats palestins.

Des de CGT no justifiquem cap resposta bèl·lica a cap conflicte, però sí que recolzem de manera rotunda l’autodefensa del poble palestí i condemnem una vegada més l’estat genocida d’Israel i aquells governs que, basant-se en interessos econòmics, ho recolzen deixant de banda milers de persones famílies palestines que viuen sota una amenaça constant.

La CGT crida tota la classe treballadora a l’Estat espanyol a participar en totes les convocatòries de solidaritat amb el poble palestí, i tota mena de protestes que es convoquin contra la guerra declarada per l’Estat Israelià contra el poble palestí, demanant-hi següent:

  • Ruptura de les relacions diplomàtiques i comercials amb l’Estat d’Israel fins que no finalitzi aquesta guerra i es retiri del territori palestí.
  • Ni un euro del nostre país per a aquesta guerra d’agressió i ocupació, ni entrega d’armament o subministraments militars.
  • Reconeixement d’asil i refugi per a totes les persones desplaçades per aquest conflicte, així com per a desertors i objectors.
  • Alliberament immediat de totes les persones preses i presoneres polítiques palestines a presons israelianes, així com la concessió d’asil i refugi a l’Estat espanyol per a tots els lluitadors palestins.
  • Pel reconeixement del dret del poble palestí a la resistència contra l’ocupació militar israeliana del seu terra.

La germandat entre els pobles i entre la classe treballadora ha de ser la base per acabar amb totes les guerres arreu del món, i per frenar els interessos de les potències econòmiques i militars.

Alto el foc immediat!

Solidaritat internacionalista amb el poble palestí!

Visca Palestina Lliure!

Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal