Grups integristes catòlics demanen 3 anys de presó per a representants de CGT Sevilla i Andalusia

CGT denuncia l’atac a la llibertat d’expressió d’associacions cristianes contra els seus representants a Sevilla i Andalusia.

Miguel Sevillano, secretari general de CGT Sevilla, ha rebut una citació judicial per declarar com a imputat al jutjat d’Instrucció número 10 de Sevilla per un presumpte delicte contra els sentiments religiosos.

La denúncia, interposada per una associació d’advocats cristians, prové d’una altra presentada fa més d’un any contra tota la CGT pel mateix motiu, a l’entendre els querellants que des del sindicat s’han promogut un seguit de manifestacions, tant a Sevilla com a Màlaga, on va participar la processó del Sant Cony Insubmís i el Sant Enterrament dels drets laborals, el que a l’entendre dels denunciants suposa un atac a les seves creences religioses ia la Conferència Episcopal.

Per la seva banda, el jutjat de Madrid es va inhibir del cas, en entendre que els fets eren competència dels jutjats de Màlaga i Sevilla. El jutjat de Màlaga, després de la pertinent investigació policial, va arxivar el cas, en no identificar els suposats autors i va manar les diligències a Sevilla, per continuar amb les indagacions.

Un cop a Sevilla, el jutjat d’instrucció número 10, sol·licita una fiança de 3.000 euros als demandants, per poder continuar com a acusació popular i s’ho passa a la fiscalia, que continua amb la investigació. Els advocats cristians van recórrer la fiança, que encara es troba pendent de resolució.

El sindicat qualifica la denúncia com un atac a la llibertat d’expressió emparat en supòsits legals anacrònics i impropis d’un estat aconfessional. Per això la CGT està estudiant la resposta que va donar davant el que considera una agressió per part d’aquests petits grups sectaris, per al que ha convocat una concentració el proper dia 17 de setembre davant els jutjats en repulsa a les imputacions i en defensa de la llibertat d’expressió, exigint la derogació dels articles relacionats amb els sentiments religiosos.

Així mateix, entén que aquesta denúncia s’emmarca en el que considera una campanya d’assetjament per part d’aquests grups integristes, per al que buscarà el suport d’altres organitzacions i col·lectius afectats a nivell local, autonòmic i estatal.