[Fotos] Homenatge a Valentín González en el 35 aniversari del seu assassinat

Amb una concentració davant la porta del Mercat d’Abastos de València i una xerrada en l’Octubre CCC, la Confederació va retre homenatge al company Valentín González, assassinat el 25 de juny de 1979 per un policia d’un tir amb pilota de goma quan els cossos de seguretat de l’Estat carregaren contra una vaga legal de treballadors de la colla d’Abastos.

La jornada de record i reivindicació de la lluita obrera, va estar organitzada des del Sindicat de Transports de CGT València. Així, la concentració en el lloc dels fets ara fa 35 anys va ser prou emotiva i es va donar tot el suport com a organització als familiars de Valentín, entre els quals es trobaven Paqui, germana de Valentín, el seu pare (a qui Valentín havia tractat de protegir quan va ser mortalment agredit), el seu nebot i el seu cunyat.

Dolçaines, tabalets i inclús un esquinçador «fills del poble» interpretat a capel·la per un company de l’Assemblea Antirepressiva del 15M, acompanyaren l’acte.

Per la vesprada, la CGT-PV va fer un especial «Acció Directa» entrevistant tan a Paqui González com a Ricard Camil Torres.

Finalment, l’homenatge va culminar celebrant la xerrada que, sota el títol «Valentín González, 35 anys després», donaren José Manuel Muñoz Póliz (Secretari General CGT), Paqui González, Antonio Pérez Collado (Secretari Acció Social CGT-PV) i Ricard Camil Torres Fabra (Professor d’Història en la Universitat de València). El col·loqui fou moderat per Miguel Ángel Morcillo, pel Sindicat de Transports de CGT València.

Abans de que començara el col·loqui, José Asensio, coordinador del documental produit per la CGT «Valentín González, la otra Transición» va procedir a presentar el tràiler del treball audiovisual que es farà públic enguany.

Destaquem la sentida intervenció de Paqui, la presència del públic que va omplir la sala de l’Octubre, el testimoni de Pérez Collado, participant de la històrica vaga general i de la immensa manifestació en resposta a l’assassinat de Valentín, l’anàlisi històric del professor Torres Fabra que es va interrogar sobre els perquès i les conseqüències d’una transició basada en el manteniment del poder i de la repressió franquistes així com l’aposta del Secretari General de CGT per plantar cara a la repressió mitjançant la denúncia constant i la lluita al carrer.

Equip Comunicació CGT-PV

Fotos: Juan Ramón Ferrandis (Sector Federal Ferroviari CGT)

Antonio Pérez Collado (Acció Social CGT-PV)Libertad Montesinos (Equip Comunicació CGT-PV)