FGV: Protestes sindicals i vaga a Metrovalència pels drets laborals

Les aturades parcials convocades per avui pels sindicats del tramvia de València han estat secundats pel 100% de la plantilla, segons la valoració sindical, i pel 20,8%, segons les dades ofertes per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) .

Les aturades afecten les línies 4, 6 i 8 i estan convocats avui entre les 10.00 i les 12.00 i de 18.30 a 20.30, amb uns serveis mínims dictaminats per la Direcció General del Treball del 70% durant aquests trams horaris.

El president del comitè d’empresa, Antonio Soler, ha informat a EFE que el seguiment de l’aturada en el primer tram d’avui ha estat «del cent per cent dels afectats» i ha apuntat que seguiran les aturades mentre l’empresa «no tingui ni tan sols intenció de seure a parlar «.

«Esperem de l’empresa un pas i que intenti arribar a un acostament però si ni tan sols hi ha reunions, és difícil», ha apuntat i ha explicat que les condicions de la plantilla «són complicades» després de l’ERO que va portar a l’acomiadament de sis maquinistes .

Soler ha incidit que han demanat «tornar a la situació d’abans de l’ERO» tot i que ha apuntat que estan «oberts a altres propostes que pugui fer l’empresa».

Les aturades continuen el cap de setmana, de 10.45 i 12.45 hores i de 19.15 a 21.15 hores, dissabte, i entre les 10.00 i les 12.00 hores i les 18.30 i les 20.30 hores, diumenge.

Aquestes aturades, que es van iniciar el passat mes de març coincidint amb la setmana de Falles i que es repetiran la setmana que ia l’agost, estan convocats per UGT, SIF, CCOO, SCF, SF i CGT, per reivindicar millores laborals en els torns i l’augment de la plantilla.