Èxit rotund de la jornada de vaga de 24 hores del 28 de novembre al sector del Contact Center per un conveni digne

Els treballadors i les treballadores del Contact Center (més conegut com Telemarqueting) han respost de forma contundent al repte de la patronal secundant massivament la vaga de 24 hores del 28 de novembre de 2016 a nivell d’estat espanyol, amb un 75% aproximadament de seguiment que supera fins i tot la ja elevada xifra del passat 6 d’octubre.

madrid2Així, mobilització després de mobilització, les treballadores i treballadors d’aquesta maltractada activitat (d’altra banda indispensable per a la societat actual), va demostrant que no s’atemoreix davant les provocacions i els desfavors d’una patronal no sabem si més desconcertada que superba o viceversa.

Amb un creixent suport i interès per part de polítics de diversos grups polítics de l’esquerra a l’Estat espanyol, la campanya de mobilitzacions impulsada per CGT i secundada pels altres sindicats de la taula negociadora, CCOO, UGT i CiG, a més d’altres organitzacions sindicals, està aconseguint un ritme que ja solament podrà detenir-se amb un canvi radical d’actitud de la patronal. La intensa labor d’agitació desenvolupada en comunicats i xarxes socials, amanida amb visites al Congrés dels Diputats i el Parlament Europeu, s’ha vist així mateix complementada amb multitudinàries manifestacions a Madrid, Sevilla, Valladolid, León, València, i Astúries, entre altres llocs, amb presència milers de treballadores i treballadors.

Ressaltar d’altra banda la campanya paral·lela de saturació de les línies d’atenció al client de Movistar, Vodafone i Banc de Santander que també ha estat un rotund èxit que ha aconseguit col·lapsar aquests serveis, demostrant que la ciutadania ha entès la importància de professionalitzar i dignificar el sector del telemarqueting.

A més dels tres serveis citats, molts altres de banca, telefònica, energètiques o telecos s’han saturat, tant per l’ampli seguiment de la vaga com per la participació de la ciutadania, que ha trucat massivament a aquests serveis.

El hashtag #SaturaTelemarketing ha ocupat el primer lloc en les tendències de twitter Espanya durant bona part del 28 de novembre.

Però per important i reeixida que hagi estat aquesta jornada, ha de tenir una continuïtat i ja de fet CGT té prevista una reunió el dia 30 de novembre amb CCOO i UGT per fixar un calendari de futures mobilitzacions. Aquesta lluita sabem que per aconseguir coses ha de ser llarga, però és justa.

CGT no es conforma amb salvar els mobles d’aquest desafortunat conveni actual, vol un conveni digne de debò que millori les condicions i doni prestigi amb una ocupació de qualitat als treballadors i les treballadores del sector del telemarqueting.

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ. UN ALTRE CONVENI ÉS POSSIBLE, I TU TENS MOLT A DIR.

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT