En 2015 continuaran les retallades, excepte per a la patronal valenciana CIERVAL i CCOO-UGT

  • La Generalitat donarà a la Patronal Cierval 4,7 milions, mentre que UGT-PV i CCOO-PV assoleixen 3,5 milions cada un en 2015

La patronal autonòmica Cierval i els sindicats UGT i Comissions Obreres mantenen en línies generals les partides d’ajudes directes (al marge de la seva col·laboració altres programes de formació i ocupació de la Generalitat) a través de diferents programes de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, així com en «Despeses diverses» de l’administració autonòmica.
Aquesta partida econòmica realitzada pel conseller Moragues del PP a les Corts el passat mes de novembre inclou despeses que superen els 4,7 milions d’euros per a la principals organitzacions d’empresaris; mentre que les centrals majoritàries rebran cadascuna al voltant de 3,5 milions.

El programa amb major dotació és l’inclòs per al marc del pacte per l’ocupació i el creixement (Pavace), que destina dos milions a Cierval i altres tants, a UGT i CCOO. Les patronals Ateval (tèxtil), juntament amb UGT i CCOO també disposaran d’1,18 milions d’euros per a accions de foment d’ocupació d’aquest sector manufacturer; quantitat semblant que la rebuda per Femeval juntament amb els sindicats majoritaris, per a actuacions d’ocupació i formació en la indústria del metall.


Des de CGT exigim que les administracions públiques i les empreses realitzin una formació de qualitat, publica i transparent per a les i els treballadors. No volem que la formació estigui en mans de Fundacions privades, patronals, empreses o organismes sindicals, que ultlizan aquests plans de formació com un negoci econòmic.
Entenent així que la formació és un dret dels treballadors, mai un privilegi i molt menys un negoci.
Per això, internament la CGT aposta per una formació amb mitjans propis que vagin encaminats a potenciar una transformació social, formació sindical i llibertària, rebutjant qualsevol subvenció de qualsevol tipus per a la formació, vingui d’on vingui.

 
 Sec. Comunicació CGT València
 Dades de la Generalitat i Premsa