Els treballadors de l’estiba respondran amb contundència davant l’engany del ministre de Foment

La norma que avui (12 de maig) s’ha aprovat en el Consell de Ministres no ha estat enviada ni als sindicats ni a la patronal, just el contrari del compromís que va adquirir el Govern. Davant d’aquesta situació tornarà a presentar preavís de vaga.
Els treballadors de l’estiba se senten enganyats i rebutgen de manera absoluta i enèrgica el nou reial decret llei aprovat avui al Consell de Ministres, ja que no coneixen el seu contingut i, per tant, no han tingut oportunitat d’analitzar-i aportar propostes, tal com es va comprometre el ministre de Foment, amb ells i amb la patronal, que faria. Es tracta, un cop més, d’una postura autoritària i abusiva, que no respon al consens que deien perseguir ni al diàleg social, que promulga Europa.

Si, com sospiten els treballadors, el text és pràcticament idèntic al rebutjat el 16 de març al Congrés, es tracta d’una norma que no protegeix la totalitat dels llocs de treball ni la professionalitat de l’estiba, com també es va comprometre el Govern, i que no respon a la defensa dels interessos dels ciutadans espanyols sinó al de les grans empreses, moltes d’elles multinacionals.

Malgrat els múltiples oferiments de diàleg i consens fets pels estibadors, fins i tot de l’acord assolit per treballadors i patronal, el ministre de Foment ha preferit seguir endavant amb un pla opac del qual, a dia d’avui, es desconeix el seu fonament; tot apunta que només busca el benestar de les grans corporacions.
Fins i tot davant d’aquesta situació, el col·lectiu d’estibadors portuaris farà un nou exercici de responsabilitat, analitzarà el text del Reial decret, quan ho remeti el Govern, que esperen sigui avui, i un cop avaluat prendrà les decisions pertinents. Si el text no garanteix l’estabilitat en l’ocupació per a tots els treballadors i la professionalitat de l’estiba es plantegen accions contundents com l’exercici del dret a la vaga.

De la mateixa manera, s’establiran contactes amb tots els grups parlamentaris per sol·licitar-los el rebuig a una iniciativa del Govern, imposada d’una manera autoritària i de manera contrària al que va prometre que faria als agents socials i als empresaris, que amaga un expedient de regulació d’ocupació per a més de 6.000 treballadors organitzats i amb capacitat de negociació col·lectiva.

Més info: CGT-Estiba