Els sindicats de l’estiba convoquen vaga contra la liberalització

La vaga tindrà lloc durant les hores senars dels dies 20, 22 i 24 per pressionar el Govern a retirar la reforma del sector que exigeix Brussel·les per liberalitzar el sector i afecta gairebé 7.000 empleats de tot Espanya.

Els sindicats amb representació a l’estiba, CTM, UGT, CCOO, CIG i CGT, han anunciat al Ministeri de Foment i al de Treball un preavís de vaga legal en tots els ports d’interès general d’Espanya durant les hores senars dels dies 20 , 22 i 24 de febrer.
La mobilització «que afecta els grans ports de la Comunitat Valenciana» s’anuncia després de conèixer els plans del Govern central d’aprovar un decret llei per reformar el sistema de l’estiba a Espanya, tal com exigeix ​​Brussel·les després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la UE i que demana a Espanya acabar amb el monopoli en el servei de prestació de serveis de càrrega i descàrrega de mercaderia a través deuna única empresa per port així com en el sistema de contractació de treballadors..

Els sindicats consideren que el nou decret de Foment per liberalitzar el sector després de la sentència de la Unió Europea suposa «un acomiadament generalitzat». A més, els estibadors adverteixen de noves convocatòries si no es reprèn la negociació. Les centrals exigeixen que «es restableixi el diàleg en la negociació de la modificació legal del règim jurídic de prestació del servei de mercaderies i la relació jurídic laboral dels estobadores portuaris, sense que per això suposi disminució de l’àmbit funcional del servei o pèrdua de llocs de treball en activitats comercials complementàries ».

Els representants dels treballadors asseguren que les mobilitzacions no afectarà el trànsit de passatgers de línies regulars.