Els sindicats combatius de València convoquen una concentració solidària amb la Vaga General convocada a Catalunya

La situació dels treballadors i treballadores en Catalunya ha esdevingut ja insuportable.
Com a tot l’Estat espanyol durant el darrers anys, estan patint una ofensiva de la classe dominant que ha comportat la caiguda global dels salaris, l’atur massiu, la precarització generalitzada, la sobreexplotació de les persones nouvingudes, les dones i els joves, el gravíssim problema de la vivenda, l’espoli dels serveis públics i la pèrdua continua de drets socials.

En aquesta ofensiva, el capital ha utilitzat a fons els recursos de l’Estat per a aconseguir la destrucció «legal» de nombrosos drets adquirits guanyats a cop de lluita (successives contrareformes laborals i de les pensions) i incrementar les lleis repressives que criminalitzen la lluita laboral i social (Llei Mordassa, modificació Codi Penal Espanyol, etc).

Però a Catalunya, les darreres setmanes, està recargolant-se més l’atac als drets de la classe treballadora i al conjunt del poble treballador català: desenes de centres de treball han rebut la intervenció de diferents membres dels cossos repressius de l’estat, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Els drets d’expressió i reunió estan sotmesos al control judicial. A les persones detingudes en manifestacions se les imputen delits de «sedició» o «rebel•lió» que suposen greus penes de presó de fins a 15 anys. Tot per impedir el dret del poble treballador català a decidir sobre el seu futur.

Davant aquesta situació, les organitzacions sindicals IAC, CGT, COS, I-CSC i CNT han convocat una Vaga General en Catalunya almenys pel dia 3 d’octubre. Una autèntica Vaga General, no una «jornada de vaga» testimonial per a que tot continue igual al dia següent. Una vaga amb un objectiu clar: revertir tota la pèrdua de drets laborals i socials dels darrers anys, acabar amb l’escalada repressiva.

La seua lluita és la nostra. Cal fer arribar als nostres companys de Catalunya la nostra solidaritat de classe i el nostre suport a la vaga, no a soles moral sinó material, quan siga possible. Cal explicar i estendre la seua lluita, que és la nostra, a cada centre de treball del nostre territori.

Solidaritat amb la lluita de les treballadors i dels treballadors de Catalunya.

Pels drets socials i laborals. Prou repressió!

Per la terra i pel treball, a la vaga general!

Visca la lluita de la classe obrera!

València, 29 de setembre 2017

Confederación General del Trabajo (CGT)
Intersindical Valenciana (IV)
Confederació Nacional del Treball (CNT)
Coordinadora Obrera Sindical (COS)