Els agents mediambientals de la Generalitat Valenciana protesten pels incompliments de PSOE i Compromís

Al llarg del matí del 30 de maig, els Agents Mediambientals, funcionaris de la Generalitat, ens hem concentrat a les portes de l’Edifici Bancaixa de València on hi havia programada una xarrada sobre les accions de la Generalitat contra el canvi climàtic impartida per la nostra Consellera N’Elena Cebrián i closa pel President de la Generalitat, En Ximo Puig.

La concentració, a la qual hem assistit al voltant de 50 agents, ha sigut convocada per CCOO i secundada per la CGT, encara que han assistit companys de tots els sindicats.

El motiu d’este acte de protesta és que l’incompliment del nou Govern de PSOE-Compromís en referència al medi ambient: havia promés la recuperació dels serveis públics i un canvi en el model anterior, on tot el pressupost se n’anava a l’empresa pública VAERSA, famosa pels seus casos de corrupció i per les seues contractacions opaques de treballadors en precari.

Després de tants anys de despreci del servei públic i del medi ambient pel PP els Agents Mediambientals esperàvem un canvi del nou Govern, però portem dos anys de reunions sense aconseguir res positiu. Les reunions són infructuoses i les noves autoritats no es defineixen sobre el model de funcionament que pretenen per al nostre col.lectiu.

Mentres tant, van amotitzant places d’Agent Mediambiental i no cobrint ni una vancant ni baixa, a la vegada que augmenten el pressupost de VAERSA per al Pla de Vigilància Preventiva contra incendis forestals de la Conselleria fins quasi 12 milions d’euros, dotant el seu personal de nous vehicles, mitjans tecnològics, formació i organització, mentre al personal funcionari se’ns aparta de la planificació, de la formació i continuem amb mitjans obsolets.

Tot açò, combinat amb les declaracions oficials d’este Govern reclamant més Policia Nacional i Guàrdia Civil per a vigilar el medi ambient o la formació de la Policia Autonòmica en investigació de causes d’incendis, oblidant-se de que són les nostres competències ens fa pensar que volen extingir-nos.

NO A L’EXTINCIÓ DELS AGENTS MEDIAMBIENTALS. VOLEM LA IMMEDIATA REVERSIÓ DE LES PLACES AMORTITZADES, LA POSADA EN MARXA DE LA BOSSA DE TREBALL D’AGENTS MEDIAMBIETALS I L’ORGANITZACIÓ DEL NOSTRE SERVEI PER PODER PROTEGIR EL MEDI AMBIENT.

Secció Sindical Agents Mediambientals CGT