El comité d’empresa de l’EMT creu «improvisada» i «precipitada» la remodelació de línies

  • Lamenta que els canvis s’hagen fet «sense tindre en compte» a treballadors, usuaris i vianants i en benefici dels cotxes.

El comité d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha assenyalat que la remodelació de les línies d’aquesta companyia que discorren pel centre de la ciutat anunciada aquesta setmana per l’alcaldessa, María José Catalá, i l’edil de Mobilitat i president de l’entitat, Jesús Carbonell, «s’ha efectuat improvisada i precipitadamente» i «sense tindre en compte» als treballadors, els usuaris i els vianants.

   Així ho han indicat, en un comunicat, l’òrgan que representa als empleats de l’EMT. «El comité d’empresa d’EMT-València íntegrament», amb «tots els sindicats que ho componen –CGT, APTTUV, TUC-Intersindical, UGT i CCOO– ens hem manifestat en contra d’aquestes mesures per la manera premura i d’improvisació amb la qual s’ha realitzat», ha precisat.

   A més, ha apuntat que l’executiu de la capital valenciana, inicialment format pel PP i des de la passada setmana integrat també per Vox, «ha iniciat, com va vindre anunciant els passats mesos, la remodelació de les línies del centre de la ciutat en perjuí dels vianants i les bicicletes i en benefici dels vehicles a motor». A més, el PP i Vox tornaran a pujar el Bonobús de l’EMT de València a 8,50 euros en no prorrogar els descomptes postpandèmia.

   «Des del comité d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports de València considerem que, més enllà del compliment de promeses electoralistes, la mesura que hui comença a prendre forma s’inicia de manera precipitada i amb certs aires d’improvisació al no tindre’s en compte, entre unes altres, la seguretat vial, la qualitat del servici i l’afectació a les treballadores», ha exposat.

   Al seu torn, ha comentat que «donades les dates en les quals ens trobem, cal tindre en compte l’alta afluència per als vianants en la zona» del centre de la ciutat, «que anirà en augment conforme s’aproximen les dates nadalenques».

   El comité d’empresa ha ressaltat, així mateix, que els treballadors de l’empresa desconeixen «el contingut dels informes tècnics, tant interns com a externs, respecte a aquesta remodelació» i ha asseverat que aquest, «a dia de hui, no ha sigut avaluada en cap moment pel comité de salut laboral».

   «Des d’un inici ens hem manifestat en contra de la reversió del carrer Colón. La solució que s’ha proposat per part de l’Ajuntament per a descarregar Colón ha sigut tornar a fer passar línies per trajectes que en aquests moments estan pensats per a un altre tipus de mobilitat i estan presos per vianants», ha afegit l’òrgan que representa als empleats.

   En aquesta línia, ha censurat la decisió de «reobrir trajectes per Paz, Reina, Sant Vicent, –plaça del– Ajuntament, Marqués de Sotelo, Xàtiva i Marqués de Dosaigües, Poeta Querol i Barques», amb la qual segons ha dit, es repeteix «la problemàtica de la qual partíem en Colón» en tornar » a fer passar línies per trajectes que ara com ara estan presos pels vianants».

«RISCOS PER A LA SEGURETAT VIAL»

   El comité d’empresa ha assegurat que «l’augment de línies en el centre de la ciutat de València, especialment en el que correspon a les zones de Sant Vicent, carrer de la Pau i plaça de l’Ajuntament» porta amb si «també un augment exponencial de riscos per a la seguretat vial».

   «Ens venen foscos records de la implantació del doble sentit en Baró de Càrcer, que va donar lloc a infinitat d’accidents, molts d’ells amb víctimes mortals», ha afirmat, a més de criticar que s’actue «sense valorar el perjuí als usuaris de les línies afectades quant a freqüència, regularitat i temps de trajecte».