Galeria: Sindicats i plataformes es mobilitzen per les pensions dignes

Sota el lema «Governi qui governi les pensions es defensen», la mobilització ha arrencat d’Atocha a les 11 del matí per exigir «un sistema públic i suficient de pensions». CGT-València també participo a la convocatòria.
Plataformes en defensa de les pensions i sindicats s’han mobilitzat dissabte al matí a Madrid pel dret a pensions dignes. La mobilització ha reunit milers de persones que s’han donat cita a Atocha per arrencar una marxa que els ha portat fins a la cèntrica Puerta del Sol en defensa d’«un sistema públic i suficient de pensions».

Convocada per la Coordinadora de Madrid per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE), la mobilització reivindica el compliment de la Carta Social Europea, que estableix que la pensió mínima sigui del 60% del salari mitjà.

Així mateix, rebutja la privatització del sistema públic de pensions a través de convenis col·lectius que estableixen «el desviament de cotitzacions a fons privats de pensions».

El sindicat CGT, una de les organitzacions que ha secundat la mobilització, planteja que el «Sistema Públic de Pensions és degradat i menyspreat, des de la primera gran reforma del segle XX, fins a allargar la jubilació als 67 anys, i amb incentius per a endarrerir-la encara més, com si la qualitat de vida i poder viure una vida digna depengués de la mercantilització i els diners».

A més, la central anarcosindicalista recorda que «el compromís polític i jurídic d’aquestes polítiques socials és garantir de manera universal per a totes les persones, les necessitats vitals i la llei així obliga».

Tot i que les entitats convocants de la mobilització reconeixen que la pujada de les pensions mínimes és un element positiu, assenyalen que és insuficient davant dels nivells d’inflació que s’estan donant en un context internacional convuls.