DIGITEX acomiada 3 persones per acollir-se al seu dret de fer vaga el 8M

CGT denuncia que a més d’aquestes tres persones altres set, en circumstàncies diferents, han estat acomiadades 24 hores després de la Vaga General.

El Grup DIGITEX, que actualment compta amb una plantilla de més de 500 treballadors i treballadores i que presta els seus serveis a Movistar, ha notificat el seu acomiadament a tres empleats i empleades, tots afiliats a CGT, que havien decidit acollir-se al seu dret de fer vaga en el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Les primeres notificacions s’han produït a primera hora d’aquest matí i entre elles a tres persones que estan de baixa mèdica, a una altra que es trobava de vacances i una tercera que gaudia del seu dia lliure.

La Confederació General del Treball (CGT) denuncia repressió i subratlla que drets fonamentals i llibertats sindicals, com el dret a fer vaga, estan sent vulnerats per aquest tipus d’empreses que acullen una majoria de dones entre les seves plantilles amb contractes molt precaris.

CGT considera que la Vaga General de 24 hores que es va desenvolupar ahir i va tenir un important seguiment i impacte mediàtic en la societat, posa de manifest la importància d’obrir debats sobre la situació laboral que pateixen aquestes persones.

Des de CGT s’està treballant per respondre a aquest nou atac contra els drets i llibertats sindicals de la Classe Treballadora.