Desenes d’entitats rebutgen a València l’acord entre la UE i Turquia sobre refugiats

  • Les organitzacions socials s’oposen al fet que el país otomà accepti la devolució de les persones desplaçades des de Síria.

Desenes de representants d’entitats socials, sindicats i partits polítics s’han concentrat avui davant de l’Ajuntament de València per rebutjar l’acord entre la UE i Turquia en matèria de refugiats.

El pacte entre la UE i Turquia contempla l’expulsió dels refugiats i immigrants que arribin a Grècia i pel qual Turquia acceptarà la devolució de tots els que es traslladin clandestinament des del seu territori. Per això, Turquia reclama 3.000 milions d’euros i l’agilització de la liberalització de visats.

Contra aquest acord, els convocants de la concentració han exhibit pancartes amb els lemes «With Syria» i «No a l’acordar UE-Turquia, els drets humans no és negociïn».

Sobre això, el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha qualificat de «vergonya» aquest acord, que espera que no sigui rubricat de forma definitiva.

«A València ja tenim famílies de refugiats ucraïnesos, tots els dies truquen a la porta, no podem obviar aquest problema, externalitzar la gestió de les nostres fronteres ni mercadejar amb persones», ha afegit.

Han convocat aquesta concentració, ens altres, Amnistia Internacional, Campanya CIES No, Ca Revolta, CEAR, CGT, CCOO, Colectiu Lambda, Compromís, Esquerra Unida, Intersindical, pobressa Zero, Psicòlegs Sense Fronteres i València en comú.