Des de CGT ens solidaritzem amb la situació del professorat associat de la UV

Des de CGT ensenyament ens sumem a la denúncia de la situació del professorat associat de la UV.


Segons diverses publicacions, el comité d’empresa de la Universitat de València (UV), a proposta de la Plataforma de Professorat Associat de la UV, ha presentat una denúncia per «acomiadaments  improcedents» mitjançant «pràctiques obscurantistes» d‘aquests professors.

La denúncia, informa el comité d’empresa en un comunicat, ha sigut avalada pels seus serveis jurídics i fonts de la plataforma han assegurat que el procediment per als acomiadaments ha consistit en una votació secreta dels membres d’alguns departaments sobre la renovació particular de cada professor associat.

Aquest procés comporta «confabulacions, secretisme i lluita entre companys», segons el comité d’empresa, que sosté que «professors que compten amb més de 20 anys en la universitat no han vist renovats els seus contractes».

Els problemes d’aquest col·lectiu venen des de lluny, salaris ínfims, vulneració del dret de vaga i dels serveis mínims, etc. És per això que des de CGT ens sumem a les seues reivindicacions i a la seua lluita amb la finalitat d’aconseguir una estabilització i dignificació del seu treball.

Secció Sindical d’ensenyament de CGT-València