Declarat nul el nomenament d’un alt càrrec d’FGV després de la demanda de CGT

El nomenament de Pablo García García per al lloc de Cap d’Àrea de Seguretat en la Circulació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha sigut declarat nul pel Jutjat social número 13 de València en vulnerar-se el dret fonamental d’accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics, tal com denunciava la Confederació General del Treball (CGT).

El Jutjat social número 13 de la ciutat de València ha donat la raó a la Confederació General del Treball en la demanda que van interposar a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana pel nomenament de Pablo García García com a Cap d’Àrea de Seguretat en la Circulació, afirmant que l’actuació de l’empresa pública és contrària al dret fonamental d’accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics, en relació amb els articles 14 i 23 de la Constitució i, en conseqüència, declara nul de ple dret el nomenament.

Des de CGT València es mostren satisfetes amb la sentència, ja que ve a donar-los la raó en «un dels principals objectius de la secció, acabar amb els nomenaments a dit sense que es complisquen els principis bàsics de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat». Tal com ve reflectit en la sentència, el nomenament de Pablo García García es produeix sense que tinga lloc un procés de selecció previ i sense que complisca amb la titulació universitària exigida per a cobrir el càrrec, a més no forma part de la plantilla fixa d’FGV, requisit imprescindible per a poder promocionar en qualsevol empresa pública.

CGT lamenta haver hagut d’arribar a recórrer als tribunals, ja que les diferents adreces que han passat per fGV en aquests últims 7 anys no han atés els advertiments que s’han realitzat des del sindicat a través d’escrits, consultes jurídiques als diferents consells d’administració, conselleria, arribant fins a les Corts. «Advertim i denunciem a organismes de la GVA, la Inspecció General de Serveis va investigar exhaustivament i no sols ens va donar la raó, si no que les seues conclusions van ser més enllà del que nosaltres esperàvem; davant la contundència de les conclusions, sol·licitem tant a la Gerència com a la
consellera que actuaran d’ofici i anul·laren el nomenament, van tancar l’orella, així que no ens van deixar més eixida que els Tribunals».

Des de l’organització anarcosindicalista anuncien que «encara que coneixen que FGV ha recorregut la sentència, continuarem exigint el compliment dels requisits i que s’acabe amb els privilegis en les empreses públiques. Aquesta suposa un abans i un després tant en FGV com en la resta d’empreses del sector públic instrumental de la GVA».