De l’1 de desembre al 22 de gener: Exposició “La mirada de Kati Horna. Guerra i Revolució (1936-1939)” en el Centre del Carme de València

1flyer-kati-horna-al-centre-carme-1En el marc de les XVIII Jornades Llibertàries que tenen com a tema el “80 aniversari de la Revolució llibertària. Lliçons del passat per a fer present” es podrá visitar aquesta interessant retrospectiva en un lloc emplemàtic de València: el Centre del Carme (C/ Museu, 2).

Kati Horna és sens dubte una de les creadores més inusuals i autèntiques del s.xx, “Una obrera de la fotografia” com es definia ella mateixa.

Feminista, solidària i llibertària, l’artista nascuda a Budapest en 1912 i participant de les avantguardes d’entreguerres, va ser cridada a documentar i donar testimoniatge del treball transformador que estaven portant endavant la CNT i la classe treballadora durant la Guerra Civil :“col·lectivitats, comitès de gestió de la producció en les empreses, ocupació d’esglésies i edificis, febril treball d’educació i cultura parlaven d’una transformació molt més profunda que una simple reforma de l’Estat”, tal com es destaca en el catàleg amb el qual compta l’exposició.