CGT lamenta la mort d’un treballador de Girsa en accident laboral

accidenteHa mort en accident laboral un treballador de l’empresa Gestió Integral de Residus Sòlids S.A. (GIRSA).
Francisco González Ballesteros va ser atropellat per una Pala Frontal quan estava realitzant tasques a la zona de reciclatge juntament amb altres companys, causant-li la mort.

Aquesta màquina que s’encarrega de carregar els camions compartia la zona de treball, de pocs metres, amb aquests treballadors, corrent amb això seriós perill la seguretat dels mateixos, tal com lamentablement hem hagut de patir. El conductor de la pala té àmplia experiència i és considerat pels seus propis companys com un gran professional, prudent i seriós en el seu treball, però entre altres deficencias cal dir que aquesta pala no tenia mirall retrovisor esquerre, i tot això malgrat la CGT ja havia denunciat a la inspecció de treball aquestes situacions sense que l’empresa hagi posat remei.

Avui poc podem fer per la vida del nostre company, llevat assegurar que la seva família (tenia filla i un nét sota la seva responsabilitat) quedi el més assistida possible davant la pèrdua irreparable soferta, i el exigir que la responsabilitat de l’accident no quedi impune.
La direcció com és habitual ja ha intentat buscar bocs expiatoris, però no permetrem que s’intenti culpabilitzar a altres companys del que ha passat, quan a més la manca de mesures de seguretat eren coneguts per tots, i fins i tot com hem dit estaven denunciades a la inspecció de Treball. Ens consta que tant aquest ens com la Guradia Civil estan investigant els fets, i per la nostra banda vetllarem perquè res quedi ocult.
La mort de Francisco s’ha d’atribuir sense cap dubte a pràctiques empresarials que primen els beneficis davant la seguretat, i com veiem fins i tot davant la vida de les persones treballadores. Una cosa immoral en qualsevol àmbit, però molt més en una empresa de caràcter públic que ha de tenir més que clares quines han de ser les seves prioritats a l’hora de gestionar un servei als ciutadans, en cap cas el fer caixa a força de la inseguretat laboral entre altres coses.

GIRSA té compartit el seu accionariat entre FCC (49%) i la Diputació de València (51%), i està present en més de 200 municipis de la província i es dedica a la recollida, transport, tractament i eliminació de residus urbans i industrials, eliminació d’abocadors incontrolats, recollides selectives, neteja viària, Ecoparcs, i algú fa negoci amb el nostre medi ambient com es pot veure a qualsevol preu, sense que els responsables polítics els importi el més mínim.
A Francisco no li podem tornar la vida, només fer-li justícia. Es va deixar la vida fent la seva feina, perquè l’empresa no va prendre les mesures de seguretat adequades, ha estat víctima de l’ambició i la incompetència dels que haurien de vetllar per les condicions laborals de qui presta servei a GIRSA.
Volem finalment manifestar en nom de tota l’afiliació de CGT nostre suport i solidaritat amb la família i companys, en aquest dur tràngol que estan passant, i que volem compartir amb ells.
Francisco que la terra et sigui lleu companys.

 CGT València