CSIF porta a judici a CGT i a la Generalitat després de revocar il·legalment als cinc membres del comitè d’empresa que no seguien els dictats de la companyia Marktel

El dimecres 11 de novembre, es celebrarà en el Jutjat social nº16 de València un judici contra la Confederació General del Treball i la Generalitat Valenciana promogut per CSIF i particulars sol·licitant l’anul·lació de la resolució de 6 d’agost de la Generalitat que donava la raó a CGT i negava la revocació dels cinc membres de CGT del Comitè d’empresa de Marktel Teleservicios, integrat també per dos delegats de CSIF i i altres dos d’UGT. El conflicte laboral es va desencadenar en “la pitjor empresa del sector en condicions laborals de la seua plantilla i de respecte als drets dels treballadors i els seus representants” quan la CGT, amb la majoria absoluta en el Comitè, es va negar a subscriure un conveni d’empresa amb condicions inferiors al conveni sectorial

La situació que es viu en les dues empreses de Grupo Marktel a València és de sobres coneguda. Propietat del Marquès de Vivanco i dedicades a l’activitat de Telemarketing o Contact Center, tant en Marktel Sericios Telefónicos SA com en Marktel Teleservicios SL, el sindicat CGT està sent objecte d’una dura repressió sindical fruit de la defensa legal i coherent dels drets laborals de la plantilla.

D’aquesta manera, tal com CGT ha vingut denunciant en els últims mesos, l’actuació de la direcció de Grupo Marktel, amb 700 treballadors a València, s’ha caracteritzat per vulnerar de manera reiterada la legislació laboral.

En el cas de la negativa dels delegats de CGT en Marktel Teleservicios SL a signar el conveni col·lectiu plantejat per l’empresa, un conveni amb pitjors condicions laborals que el conveni del sector, Marktel no ha dubtat en tractar d’imposar, malgrat els drets dels treballadors, el seu criteri. En primer lloc aplicant el conveni extraestatutari, ja que no estava signat, i en segon lloc tractant de reprimir qualsevol oposició i resistència a la seua forma de procedir.

Així, no solament va acomiadar a una dels delegats de CGT, Pepa Vañó, sinó que es va engegar la revocació dels representants de l’organització anarcosindicalista a través d’una, fins al moment desconeguda, “associació de treballadors de Marktel” amb la connivència d’UGT i CSIF.

La revocació en Marktel Teleservicios va ser finalment resolta de manera positiva per a CGT per la Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana. Però l’actuació de Marktel “en el mateix marc de falta de prudència i en clar abús de dret”, segons constaten els serveis jurídics del Sector Federal de Telemarketing de CGT, ha sigut negar la condició de representants als delegats i delegades de CGT, desobeint la resolució de l’autoritat laboral.

I per si açò fóra poc, CSIF i tres revocants, van decidir instar a la celebració del judici contra CGT i la Generalitat Valenciana sol·licitant l’anul·lació de la resolució de la Conselleria que va donar la raó a la Confederació.

El sindicat ha convocat el dia del judici una concentració a les 11h30 a les portes dels jutjats. Acudiran militants de CGT provinents de diferents empreses de Telemarketing i d’altres sectors amb la finalitat de mostrar la seua solidaritat i denunciar “la repressió salvatge, la retrògrada reforma laboral que facilita actuacions empresarials com la de Marktel i, també, per a assenyalar la utilització «amarillista» d’una part dels treballadors a l’estil dels sindicats verticals”.

Gabinet de Premsa CGT-PV

València, 9 novembre 2015

Resolució Generalitat: *https://www.cgt-telemarketing.es/docattach/665/RESOLUCI%C3%93N-CONSELLERIA-MARKTEL-TELESERVICIOS.pdf