Conveni de Telemàrqueting: CCOO i UGT consumen la traició

Ho vam dir fa tan sols uns dies: CCOO-UGT havien presentat una proposta salarial tan miserable que era impossible que la patronal digués que no. El 31 de març, han consumat la traïció a tots els treballadors i treballadores de telemarqueting i han signat un preacord de conveni que ens enfonsa més en el pou de la precarietat per als propers anys.

Un teatret en la taula negociadora perquè és evident que ho tenien preparat des del principi. Un conveni 0,0%: 0€ de pujada per 2015, 0€ per 2016, i per als anys successius l’IPC de l’any anterior més un diferencial, la qual cosa suposa que les treballadores carregarem amb les pujades de la vida cada any, i si tenim la fortuna de no ser acomiadades per “disminució de trucades”, per una “successió d’empresa” o qualsevol altra excusa, recuperarem a l’any següent part d’aquest cost mentre les treballadores assumim, mes a mes, les pujades de l’IPC de l’any en curs…. ELIMINEN AIXÍ EL DRET I PAGAMENT D’ENDARRERIMENTS.

Per 2018 i 2019 es pujarà un 0,5% (4€ de pujada en el sou mitjà del sector) per sobre de l’IPC de l’any anterior, i si l’IPC és menor del 0,6% en aquests anys afegir el que falti fins a un 0,6%. Una autèntica ganga salarial per a la patronal!!, perquè no només s’han estalviat el 5% de perduda salarial dels treballadors del conveni anterior, sinó que els han sortit gratis els 2 anys que han estat retardant la negociació d’aquest nou conveni.

Un conveni de continuïtat que mira cap a un altre costat per als problemes dels treblladors del sector quan aquest conveni estava anomenat a ser un principi de solució davant la precarietat accelerada del telemarqueting: començant per impedir els acomiadaments massius de treballadores per “disminució de trucades” i per “successió d’empreses” al no garantir la subrogació, i continuant per la dignificació de les hores dels contractes a temps parcial que avui impedeixen viure del seu treball a molts treblladors, la pressió i estrès creixent, els torns i horaris variables, la polivalència al mateix preu i l’absència d’una carrera professional, les ETT´s, les empreses pirata… Quan es van iniciar les vagues s’ha aconseguit la major mobilització i repercussió mediàtica del telemarqueting de tota la història…. fins que CCOO-UGT, parant en sec la mateixa de forma inexplicable i UGT llançant una vaga-pont d’una setmana que ni els seus delegats han fet, han rebentat la mobilització. Quan un sindicat sufoca la lluita dels treballadors, perpetuant amb això la precarietat, quin nom mereixen…

Quan no es vol lluitar, només queda claudicar i baixar-se els pantalons

CCOO-UGT han traït la mobilització de les treballadores. Què diran als milers de persones que han secundat les vagues per un conveni digne, amb uns objectius concrets, i avui ens trobem amb un preacord de conveni que està per sota del que proposava la ACE abans de l’inici de les vagues?

Per si algú tenia dubtes, CCOO-UGT són part del problema de la precarietat del telemarqueting, i no la seva solució! Perquè no tenen inconvenient a dir blanc i signar negre. En aquest mateix mes RTVE ha tret un reportatge sobre la precarietat de les treballadores de telemarqueting, i addicionalment la premsa ha publicat que els responsables de CCOO i UGT cobren sobresous i algun el sou de dues empreses de telemarqueting sense aparèixer per cap d’elles… per això sí que demostren la seva ràbia en els comunicats i xarxes socials per desvetllar aquests temes sense comptar amb ells i contra la CGT…. en comptes de carregar contra una patronal sense visió, que centra el seu negoci en l’explotació de les seves treballadores. Amb aquest grau de complicitat amb la patronal, i d’indiferència perquè personalment els afecta poc que es perdi poder adquisitiu, és impossible que el sector surti d’aquest pou que es fa més profund cada any.

Des de la CGT hem fet tot el possible per aconseguir UN ALTRE CONVENI. Hem esperat a CCOO-UGT en les mobilitzacions, hem anat a Brussel·les, al Congrés, al Senat, hem parlat amb tots els mitjans de comunicació, i en la taula de conveni hem treballant i proposat redactats contrastats amb la nostra assessoria jurídica. Quan van trencar la mobilització, CGT la vam mantenir i els vam convidar a sumar-s’hi…. Avui, dos anys i 4 mesos després, ens trobem amb un preacord de conveni que llença a les escombraries la lluita de les treballadores i els treballadors… mentre ells, això sí, mantenen un mínim de 18 alliberats per a les seves “comissions paritàries”. Per a la redacció final de preacord, CCOO-UGT-ACE ens van fer fora de la taula negociadora a CGT i CIG, per, en secret, completar la seva redacció de la qual s’han negat a donar-nos còpia.

MÉS DE DOS ANYS PER A AQUESTA MERDA:

Sector Federal de Telemarquèting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
https://twitter.com/cgttelem

https://youtu.be/T3zPOO6Fr8w