Conflicte contractes de Movistar: Cap negociació sense nosaltres

NOSALTRES LLUITEM, NOSALTRES DECIDIM.
CAP NEGOCIACIÓ SENSE NOSALTRES.

El 23 d’abril ens arribava el quart esborrany de la reunió de CCOO i UGT amb la Patronal. És, una vegada més, un document proposat per la Patronal de les Contractes, un esborrany, però el redactat està en format d’acord.

És un document que conté el que, segons la patronal i probablement UGT, que va enviar aquest esborrany als seus delegats del sector per a sotmetre’l a consulta, significa un acostament de postures. CCOO en canvi, manté una opinió més allunyada d’aquest consens i qualifica les negociacions de «bloquejades» i advoca per la presència de Telefònica en la mateixa.

Nosaltres, en canvi, els comitès de vaga de AST, CGT i Cobas, més els representants provincials de les respectives assemblees, constituïts recentment com COORDINADORA ESTATAL DE LA VAGA, hem valorat la proposta de la patronal i la reunió en si mateixa.

En primer lloc, volem dir bé alt i clar que aquesta reunió hauria de celebrar-se entre Telefònica i els comitès de vaga. És Telefònica la responsable última de la situació que vivim i som els comitès de vaga triats en les assemblees qui representem als treballadors i treballadores que portem tants i tants dies de vaga indefinida. Per tant , reclamem l’obertura d’una taula de negociació amb Telefònica immediatament.

En segon lloc, volem manifestar que, encara que no ens agrada ni reconeixem aquesta taula de negociació entre CCOO-UGT i la Patronal, la simple existència d’aquesta taula de negociació és en si mateixa un ÈXIT DE LA VAGA I LA MOBILITZACIÓ QUE ESTEM PORTANT A TERME. Sense la vaga que estem fent i defensant cada dia, ni aquesta ni cap altra negociació serien possibles. MAI fins a avui s’havien assegut TOTES les empreses contractistes juntes, ni de bon tros a nivell ESTATAL. Per tant, hem de felicitar-nos per ser el primer fruit palpable del nostre esforç.

En tercer lloc, creiem que l’esborrany de la patronal és inacceptable, puix que segueix sense derogar el Contracte Mercantil, no estableix les bases per a un conveni propi del nostre sector, no lliga cap reducció de la subcontractació i ho deixa tot obert, sense contingut, difuminat i imprecís per a una posterior taula de seguiment de l’acord.

Totes i tots sabem que si la vaga es desconvoca sense concrecions, després costarà moltíssim tornar a engegar de la mobilització, máxime si a més no hi ha una clàusula anti-repressiva en l’acord que impedeixi les represàlies empresarials. En definitiva, aquest esborrany és un altre bast intent de desmobilitzar-nos, d’enganyar-nos i fer-nos baixar els braços de la nostra lluita.

Doncs companys i companyes, estigueu ben tranquils que ho estem fent molt bé, la vaga continua endavant, amb una acumulació d’altes i avaries molt gran, que ens fa pensar que l’escenari d’una prompta solució és cada vegada més real. És el moment de seguir, d’estrènyer les dents i continuar la nostra lluita.

Hem parlat també de certs canvis que hem de fer per a millorar la comunicació entre províncies, per a unificar les nostres reivindicacions, per a arribar més i millor als racons més allunyats, on la vaga també es lluita pam a pam, i notarem aquests dies com la participació en la mobilització pujarà molt per a veure si podem, d’una vegada per sempre, aconseguir els nostres objectius i fer seure a Telefònica-Contractes a negociar una sortida satisfactòria a aquest conflicte.

La recent COORDINADORA ESTATAL DE LA VAGA, íntegrament formada per persones que treballen en el nostre sector, i que si ens representen, assumirà el paper d’informació puntual, veraç i coordinació de la vaga a nivell estatal.

Pròximament donarem a conèixer un document amb les reivindicacions detallades i ordenades. Així podrem veure que anem tots a una i que amb l’esforç de tots i totes, ho anem a aconseguir.

CAP NEGOCIACIÓ SENSE NOSALTRES.
NOSALTRES LLUITEM, NOSALTRES NEGOCIEM

23 d’abril de 2015

Miguel Fadrique Sanz, Secretari de Comunicació FESIM-CGT