Aquesta setmana comença el IV Congrés dels treballadors de Salvament Marítim a València

El proper dijous 27 de novembre es posa en marxa el IV CONGRÉS DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE SALVAMENT marítim, organitzat per la CGT, sindicat majoritari a la Flota Marítima d’aquest servei públic essencial, i amb representació importants en la Flota Aèria i amb nova presència en els centres de coordinació.

Durant els dies 27, 28 i 29, representants dels diferents col·lectius debatran sobre la situació actual del Salvament Marítim i sobre el seu futur.

Treballadors de Salvamares, guardamares, Vaixells, Helicòpters, centres de coordinació, tractaran sobre qüestions organitzatives com la proposta de crear un Sindicat Federal de Salvament Marítim que coordini de manera més eficaç a tots aquells que treballen en aquest àmbit.
Qüestions com les problemàtiques de les intervencions en el rescat de la immigració per mar (pasteres, cayucos), la reducció de tripulacions que s’ha produït i les seves conseqüències sobre el servei públic, les escasses dotacions dels mitjans d’intervenció, les dificultats per mantenir el nivell de resposta i d’eficàcia tant dels centres com dels que actuen en els rescats causa de la falta d’una adequada taxa de reposició són altres exemples de les preocupacions d’aquest col·lectiu.

Els pros i contres de la nova realitat generada amb la integració dels mitjans marítims a SASEMAR, la preocupació que generen els processos d’adjudicació en la gestió dels mitjans aeris en rescatadors i pilots tampoc són assumpte oblidats, pretenent que el Congrés serveixi per dibuixar el futur del Salvament Marítim, com a servei públic i professional, propiciant la seva sostenibilitat i l’augment si cap de la seva efectivitat i eficàcia.

La necessitat d’un veritable Pla de formació transversal que garanteixi les necessitats reals en aquesta matèria de totes les treballadores i treballadors afectats és l’assignatura pendent que tindrà sens dubte el seu espai en aquest esdeveniment.

Ens preocupa l’escassa divulgació de la feina que realitzem els professionals del Salvament Marítim, i les conseqüències d’això sobre el coneixement i valoració del que es porta a terme des d’aquest servei per part del Sector marítim en concret i per la societat en general.

Com a colofó de l’acte haurem de triar al nou equip de gestió dels acords presos, és a dir escollir els Secretaris i responsables de les diferents àrees de treball i coordinació.

Des de CGT afrontem amb il·lusió aquesta nova possibilitat de donar ales al projecte de Servei Públic, professional i de qualitat, per a tots els ciutadans. Projecte del qual CGT se sent impulsor i artífex a través del seu activa i participativa afiliació en el sector.