Ciutat Vella diu no a la turistificació del centre de València

Una desena d’entitats de Ciutat Vella han publicat un manifest en el qual exigeixen a l’Ajuntament de València la posada en marxa «urgent» de sis reivindicacions per a frenar la progressiva turistificació que pateix el centre històric de la ciutat.

Així mateix, la campanya ‘Veïnat en perill d’extinció’ ha convocat els veïns d’aquest barri a participar aquest dissabte en la cercavila de les Fogueres de Velluters, que partirà a les 19 hores des de la plaça del Tossal, per a exigir a l’Ajuntament l’aplicació de les mesures.

Les entitats han explicat en un comunicat que les seues demandes són integrals i abasten diferents àmbits, com les activitats turístiques, l’habitatge, el comerç i l’espai públic.

Aquestes associacions reclamen la prohibició dels habitatges destinats a lloguer vacacional en edificis residencials, així com declarar Ciutat Vella com a zona turísticament saturada, on no s’atorgue cap llicència més per a activitat turística.

Al mateix temps, demanden una regulació «important» de les franquícies i del comerç amb finalitats d’explotació turística per a preservar i impulsar el comerç de proximitat.

Per als promotors del manifest, l’Ajuntament està «impulsant clarament la turistificació del centre històric, així com mostrant complicitat amb els processos d’especulació immobiliària que s’estan produint a Ciutat Vella i que estan expulsant de la zona nombrosos veïns», han criticat