CIEs NO llança la campanya #VLCsenseCIE per a exigir el tancament definitiu del centre d’internament de València

foto2La plataforma fa coincidir l’acció comunicativa amb les obres de reforma que ha anunciat Delegació de Govern

La Campanya pel tancament dels CIE (CIEs NO), composta per més de 30 organitzacions, ha llançat avui #VLCsenseCIE, una campanya en xarxes socials per a exigir el tancament definitiu del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors, València, coincidint amb la clausura temporal anunciada per Delegació de Govern per a dur a terme obres de reforma.

Ana Fornés, portaveu de CIEs NO, ha explicat que el tancament del centre ha de ser “definitiu, i immediat”. “Per moltes reformes que es facen en els CIE, se seguiran vulnerant els drets fonamentals. Exigim el tancament permanent i total del Centre d’Internament d’Estrangers de València i dels de tot l’Estat perquè és criminal privar de llibertat a persones per mancar de permís de residència. No podem permetre que els impostos de la ciutadania, que els diners públics, s’utilitzen per a fer patir d’una forma tan gratuïta a centenars de persones pel fet d’haver nascut fora de les nostres fronteres. Volem que les nostres ciutats estiguen lliures de racisme institucional com més prompte millor”, ha indicat la representant.

A més, des de la Campanya, fan una crida a la ciutadania i a les Administracions a repensar les polítiques migratòries. “Volem que aquesta campanya comunicativa #VLCsenseCIE, i altres accions similars, servisquen perquè la societat, i també les Administracions locals, autonòmiques i estatals, prenguen consciència del que suposa privar de llibertat a persones per raó del seu origen. Tot açò, des d’una perspectiva de justícia per a les persones migrants que es veuen perseguides, tancades i expulsades per lleis injustes i racistes davant les quals ens neguem a romandre indiferents”, ha afegit.