CGT aconsegueix que Greenmed dessista de la denúncia contra els fills d’un treballador mort en accident laboral

Quan en la primavera de l’any 2012 un treballador de l’empresa agroalimentària Greenmed va morir arran un accident laboral en el centre de treball de Sollana, pocs imaginàven fins a on podia arribar la direcció.

Després de ser condemnada com a responsable de la mort de l’empleat (tal i com van denunciar la Secció Sindical de la CGT, i va confirmar la Inspecció de Treball, l’empresa no respectava les mesures de seguretat estipulades per llei), l’actitud de la direcció es va encebar amb la central anarcosindicalista.

Llavors, Greenmed va tractar de desprestigiar al sindicat mitjançant una campanya basada en mentides i insinuacions, amb l’objectiu obvi de que perguera força l’acció sindical combativa. Una vegada l’empresa va pensar que ho havia aconseguit, va aprofitar per a interposar una demanda contra els fills orfes del company mort per a que tornaren part dels diners que, amb motiu de la condemna per la mort del seu pare, l’empresa havia estat obligada a abonar-los.

Però, la prepotència i les manipulacions són un arma de doble sentit que el temps aconsegueix desvetl·lar.

Així, malgrat els intents de liquidar la Secció Sindical, la CGT va ser el segón sindicat més votat en les eleccions celebrades al mes de febrer. I a més, la presència de les companyes va ser clau per tal que tot el món s’assabentara del què passava realment, que la direcció havia denunciat a la família de la víctima en un acte de mesquindat lamentable i injustificable. Afortunadament, les màscares han caigut i l’empresa s’ha vist obligada a dessistir del juí previst en el mes de maig. Ara, cadascun pot decidir amb tots els elements si es posiciona amb els interessos de l’empresa o amb els de la plantilla.

Redacció «Notícia Confederal» Juny 2015