CGT torna a concentrar-se en defensa de les pensions públiques

Les dificultats de la classe treballadora no han cessat durant l’any 2023. De fet, tots i totes podem comprovar dia rere dia que aquestes dificultats continuen creixent. Alhora, podem observar com els nostres salaris són cada cop més escassos per fer front a les necessitats més bàsiques. Moltes famílies, malgrat que els seus membres tinguin la sort de tenir una feina, s’estan veient abocades a una veritable economia de subsistència.

A finals del primer semestre d’aquest any l’IPC subjacent estava situat al 5,9%, la pujada mitjana dels aliments des del 2019 arriba al 30,8%, i és un 10,22% més cars que l’any passat. La pujada interanual de l’habitatge arriba al 4,8%, i els interessos de les hipoteques de l’1,5% al 3,5%, com a conseqüència de la taxa més alta de l’Euribor en els últims 15 anys i que se situa en el 4 ,15%. Des del començament de la ratxa alcista, la gasolina ha pujat un 7,3% i el gasoil més d’un 11%. I així podríem continuar amb més i més productes bàsics.

Per aquest motiu, i com a continuació de les mobilitzacions del desembre del 2022 i el març del 2023, algunes de les federacions d’indústria de la CGT tornem a dirigir-nos a tota l’organització, demanant-los la participació en la manifestació convocada per la COESPE per al proper 28 d’octubre a Madrid en defensa del manteniment del poder adquisitiu de salaris i pensions,

A la CGT tenim clar que les solucions a l’elevat preu dels aliments, l’energia, el transport, l’habitatge o l’asfixiant pujada de les hipoteques no ens les proporcionaran els polítics, siguin del signe que siguin. Si no fem res, si no seguim sortint als carrers i ens quedem de braços plegats, estarem confiant el nostre futur precisament a aquests polítics, empresaris i sindicats majoritaris que són els causants de la misèria i les desigualtats que es desenvolupen a tota màquina durant els darrers anys.

Tal com vam acordar a l’últim Congrés de la CGT, celebrat l’any passat a Saragossa, reivindiquem unes pensions públiques mínimes de 1200€ davant les actuals de 692,50€, 484,61€ si és no contributiva. Volem que a més es revalorin anualment amb l’IPC real i no amb l’IPC mitjà. Cal reduir l’edat de jubilació fins als 60 anys, utilitzant per al càlcul les cotitzacions dels 15 anys més favorables, han de ser derogades les reformes de les pensions de 2011, 2013 i 2021.

Exigim un salari mínim interprofessional de 1264€, o el que és el mateix el 60% del salari mitjà a l’estat espanyol, tal com s’estableix a la Carta Social Europea i també acordem al nostre darrer Congrés.

No ens enganyem. Sabem que darrere de cada crisi hi ha una enorme estafa a la classe treballadora perquè “paguem les de sempre”.

CGT en lluita contra l’espoliació de les pensions. Participa al costat de nosaltres, afilia’t al sindicat honest.