CGT reclama que el personal de reforç de Bombers Forestals continuï almenys fins a Desembre

Adverteixen que l’estacionalitat dels incendis forestals ja no és real, davant de l’actual situació de canvi climàtic, i que la feina dels bombers va més enllà d’actuar davant d’aquest tipus d’incidències.

Membres de la secció sindical Confederació General del Treball (CGT) de Bombers Forestals s’han concentrat aquest matí davant de les portes de la Conselleria de Justícia per demanar que s’allarguin els contractes del personal de reforç. Ferran Edo el president del comitè afirma: «Els incendis ja no segueixen estacions. Necessitem tot el personal de reforç durant tot l’any».

Si la Conselleria de Justícia no allarga els seus contractes, el president del comitè de Bombers Forestals estima que seran prop de 300 els efectius que perdran els llocs de treball aquest 31 d’octubre.

Des del sindicat han volgut recalcar que es tracta del mateix personal que va participar en l’extinció de l’incendi de Villanueva de Viver en què es van calcinar 4.700 hectàrees. Pel que sembla, el Govern anterior va ampliar el temps de contractació de 6 a 8 mesos. «Temps que considerem encara insuficient per a la contractació d’un personal que condicionen la seva vida, personal i laboral, la improvisació en la gestió i la planificació del calendari de les Unitats de Reforç», informen des del sindicat.

Segons consideren, la planificació actual respon «a un concepte obsolet d’estacionalitat que podia servir fa anys, però que ara s’evidencia que les condicions meteorològiques són molt canviants». A més, insisteixen que sense les Unitats de Reforç no podran respondre a una emergència que duri més de dos dies, com qualsevol incendi forestal.

Un altre dels punts que reivindiquen els Bombers Forestals és que s’aprovi el conveni que van signar el desembre de l’any passat. Aquest conveni contempla pujades salarials i també la possibilitat que els efectius puguin passar a segona activitat «i no hagin d’estar a primera línia fins als 65 anys», detalla Ferran Edo el president del comitè.

Les Bomberes i Bombers Forestals es reuneixen amb el secretari autonòmic

Les Bomberes i Bombers Forestals s’han reunit amb Javier Montero, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, a qui li han sol·licitat l’ampliació del període de reforç fins al 31 de desembre i la transformació d’este servei perquè desaparega la temporalitat.

Bomberes i Bombers Forestals s’han reunit amb Javier Montero, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, després de la concentració realitzada el dilluns 16 d’octubre a la Ciutat Administrativa Nou d’Octubre. Segons informen des de la secció sindical de Bomberes i Bombers Forestals de CGT al País Valencià han sol·licitat que s’amplie la contractació del personal de reforç fins al pròxim 31 de desembre, a més de negociar la transformació perquè desaparega la temporalitat i s’adapte el servei al nou context de canvi climàtic, incidint en la desestacionalització de les emergències.

Des de l’organització anarcosindicalista també han demanat al secretari autonòmic l’informe del sector públic del conveni col·lectiu que van signar en desembre de 2022, però que “contínua a l’espera de ser aprovat”, el qual, entre altres coses, pretén unificar el desgavell de 5 convenis diferents que regulen les relacions laborals de l’empresa i que continua segrestat en la Conselleria d’Hisenda”.

CGT insisteix en “la necessitat de fets i concreció” i demanden una reunió amb la consellera i presidenta de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE), “qui té el poder polític per a concretar les demandes”.