CGT-Telemarketing: Per un conveni digne per al sector

El 14 de gener del 2015 s’havia fixat com a data de presentació de les diferents plataformes de negociació de conveni. Tant CGT, com CCOO i UGT hem lliurat les nostres plataformes, però la patronal, excusant-se, ens va comunicar que fins a la següent reunió d’aquí a un mes no podria lliurar-la. Aquesta se celebrarà el proper 11 de febrer, tot i que s’ha adquirit el compromís, per totes les parts, que les reunions tindran a partir de llavors una freqüència quinzenal per no eternitzar la negociació del nou conveni.

En la intervenció de la patronal, amb una innecessària presentació en PowerPoint, ens han tractat de «il·lustrar» amb dades macroeconòmiques, indicant que encara estem en crisi i que tot i que s’espera un creixement per a aquest any no serà suficient per a ells. Han justifica do que els seus marges de benefici estan en «caiguda lliure» i que els estan fent molt de mal les empreses que ells anomenen «low cost» (que apliquen altres convenis més barats que el nostre), i que cal fer un front comú per lluitar contra aquesta realitat que ens perjudica a tots.

El que no han dit, és que revisant el mateix informe que han utilitzat esbiaixadament per donar pena, es veu que la facturació de les empreses no ha fet sinó créixer i que si han perdut ocupació i beneficis és perquè han reduït la seva quota de mercat i han permès, sense fer gran cosa, l’existència d’aquestes empreses que concursen amb convenis més baixos, i que dins de l’Associació Patronal també tenen filials «pirates» aplicant convenis molt pitjors per emportar campanyes.

No han dit absolutament res dels milers de treballadors i treballadores que en aquest any han perdut el seu lloc de treball per canvis d’empresa continuant la campanya perquè no hi ha subrogació o per ERO ‘s declarats il·legals. No han dit res sobre que un 60% del telemàrqueting és temporal, que hi ha companyes i companys amb 16 anys d’antiguitat que encara segueixen amb contracte «temporal» o que la gran majoria de nosaltres no té jornada contínua i tenen sous d’autèntica misèria que no permeten viure d’un únic treball.

Per part de CGT hem manifestat que cal un conveni que millori les condicions laborals de les treballadores i treballadors, tant econòmiques com d’estabilitat i qualitat en l’ocupació. Igualment hem manifestat la necessitat de perseguir les «empreses pirata» que estan operant dins del sector, aplicant convenis amb condicions molt pitjors amb l’única finalitat de reduir els costos i augmentar els seus beneficis. En els propers dies, us farem arribar a totes i tots un resum detallat de la nostra plataforma, aprovada en assemblea pels afiliats s de CGT en el passat ple del sector celebrat al setembre de 2014.

Sector Federal de Telemarketing CGT