CGT reflexiona sobre el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç (TTIP)

El passat 30 d’octubre es va dur a terme a Madrid el curs de formació de formadors sobre el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç (TTIP) entre la UE i els EUA.
El curs ha comptat amb la presència de militants de diferents territoris com Andalusia, Aragó, Castila la Manxa, Castella i Lleó i Madrid i sectors com adm. pública, banca, comunicació, informàtica, sanitat o transports.

Les i els assistents han manifestat un gran interès per conèixer el contingut del TTIP i han considerat que és un magnífic instrument pedagògic, «perquè tots els temes d’àmbit social, laboral, mediambiental …, es troben continguts en ell», «així mateix el TTIP serveix per a intervenir en la societat i dirigir-nos a les i els treballadors i ciutadania en general «,» de tal manera que és molt important concretar els aspectes més rellevants del TTIP i posar-los en relació amb el lloc i les necessitats concretes de les persones «, ha declarat Desi Martín, secretari de formació de CGT, ponent del curs.

CGT, juntament amb altres organitzacions socials, s’oposa frontalment a la signatura del TTIP. El sindicat està participant en la Coordinació Estatal de Plataformes «No al TTIP».

El TTIP és un acord entre els EUA i la UE que abasta tots els aspectes de la vida, afecta de manera determinant als drets laborals, mediambientals, energètics, socials, agroalimentaris, serveis públics … Pretén crear la major zona de lliure comerç i Inversió del món a banda i banda de l’Atlàntic i aprofundir en la liberalització comercial. Es pretén no només eliminar els aranzels entre les dues parts sinó «harmonitzar» totes les regulacions, normes i criteris d’ambdós.

La seva signatura implicarà un deteriorament de totes les regulacions i proteccions que coneixem a favor dels interessos de les corporacions. Després del TTIP no només subjau un acord comercial i d’inversió, sinó un projecte polític transatlàntic promogut per les elits polítiques i corporatives, amb la finalitat de reduir els drets de les persones i revertir tots els èxits que han aconseguit els pobles beneficiant simplement els drets i interessos de les corporacions, que pretenen imposar un únic model productiu a tot el món i consolidar el seu lideratge mundial.

Gabinet de Premsa Confederal de CGT

30 octubre 2014