CGT rebutja el nou ERO a Vodafone i Ono

Per Vodafone serà el tercer ERO dels últims quatre anys, mentre s’estan produint noves contractacions i hi ha funcions fonamentals del negoci que no es realitzen dins de la companyia.
Vodafone presenta al juliol un nou expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a 1.300 persones de les dues plantilles. El període de consultes s’iniciarà l’1 de setembre.

Tots els sindicats a Vodafone i Ono van mantenir el dia 28 una nova reunió sobre el procés d’integració, en la qual es va fer realitat el pitjor dels rumors estesos: Vodafone presenta al juliol un nou expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a 1.300 persones de les dues plantilles. El període de consultes s’iniciarà l’1 de setembre, segons ha plantejat la companyia. El conseller delegat, Antonio Coimbra, ha afirmat que aquest ERO està basat en qüestions organitzatives, amb una afectació d’un 40% a Vodafone i un 60% en Ono.
CGT rebutja frontalment aquests acomiadaments, ja que en aquestes empreses s’estan externalitzant els seus serveis a altres contractes, per tal d’estalviar costos a les Vodafone i Ono, precaritzant les condicions col·lectives dels treballadors.
A més hi ha noves contractacions en el dia a dia i existeixin funcions fonamentals del negoci que no es realitzen dins de la mateixa.