CGT prepara noves mobilitzacions en el sector Ferroviari

El SFF-CGT ve denunciant des d’un temps enrere la difícil situació per la qual està travessant tot el sector ferroviari. Aquestes agressions, sens dubte, estan promogudes per polítiques neoliberals sustentades pels governs conservadors del PPSOE i estan provocant, com a conseqüència directa, una pèrdua de qualitat en la prestació de serveis, quan no la total desaparició d’aquests serveis prestats.

Dins de la campanya de defensa del públic que des de CGT venim fent, entenem que el ferrocarril, és a dir el transport, ha de ser un bé social protegit i per tant, un dret de la ciutadania, en el qual s’han eradicar actituds de gestió que només tenen en compte la rendibilitat mercantil del servei.

Parlem de precarització de l’ocupació, especialment a les empreses subcontractades, pèrdua d’ocupació per jubilacions i falta d’ingressos, pèrdua de negoci (Renfe mercaderies, Renfe-Integria, etc.), manca de negociació del Conveni i Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació que dinamiten la prestació de serveis (Ferrovial), empreses com Logirail que emergeixen a l’ombra d’empreses públiques (Renfe) i que tenen com a objectiu substituir mà d’obra qualificada per ocupació precària i mal pagat, etc.

Davant d’aquesta allau d’agressions que es realitzen en totes les empreses del sector, l’SFF-CGT no pot romandre impassible i per tant els òrgans de decisió del SFF-CGT hem decidit articular mecanismes de resposta en forma de mobilitzacions, concretades en jornades de vagues que afectaran tot el sector ferroviari aquest proper estiu.

SFF-CGT