CGT exigeix a Sanitat que retire l’expedient disciplinari contra una infermera del Clínic

Davant la incoació d’un expedient disciplinari a una infermera embarassada que es va negar a preparar un medicament bioperillós sense les preceptives mesures de seguretat, la Secció Sindical de CGT en l’Hospital Clínic de València manifesta el seu total suport a la treballadora

La Secció Sindical de la Confederació General del Treball en l’Hospital Clínic de València trasllada el seu suport a la infermera gestant que es va negar a saltar-se els protocols establits per a garantir la preparació sense riscos per a la salut d’un fàrmac cancerígen.

Així mateix, CGT apunta al fet que l’assumpte podria constituir un delicte penal per part dels responsables de l’Hospital Clínic en atemptar contra l’article 316 del Codi Penal que arreplega com tal la infracció de les normes de prevenció de riscos laborals.

En aquest sentit, cal destacar que els centres públics estan obligats a facilitar les mesures de seguretat necessàries als treballadors. Fet que no va ocórrer a causa d’una cadena d’errors i de desistiment de responsabilitats, així com a la falta de material –no hi havia disponible la necessària campana amb la qual protegir de la toxicitat ja que el centre només compta amb una-.

A més, la Secció Sindical de CGT alerta del paradoxal escàs respecte a la vida humana que professen els responsables que aquesta situació es donara i posa l’accent que la infermera  expedientada va complir amb la seua obligació i en cap moment es va negar a preparar ni a subministrar la medicació al pacient. La sanitària únicament va exigir el compliment de la normativa per a la correcta elaboració del bioperillós.

Finalment, la CGT assenyala que és profundament contradictori que Conselleria de Sanitat pose per damunt de la salut l’obediència: a ningú se li escapa que una ordre injusta i perillosa ha de ser desobeïda.

Secció Sindical CGT-Hospital Clínic València