CGT es manifestarà aquest divendres en nombroses ciutats per exigir «pa, treball, sostre i dignitat»

La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat per a aquest divendres, Dia Internacional del Treball, manifestacions i actes reivindicatius en gairebé totes les capitals espanyols i en nombroses poblacions industrials de Catalunya, Madrid, Andalusia, Astúries i Comunitat Valenciana.
El sindicat ha subratllat en un comunicat que, per primera vegada en molts anys, «el sindicalisme reivindicatiu, del qual s’han exclòs voluntàriament CCOO i UGT, i els moviments socials» recorreran unitàriament els carrers de gairebé un centenar de ciutats espanyoles per exigir als polítics i empresaris «pa, treball, sostre i dignitat».

Sota el lema de ‘Unificant les lluites, cap a la vaga general, la CGT celebra aquest 1 de maig fent una crida global als ciutadans perquè participin en les manifestacions, concentracions, marxes, concerts, assemblees i debats que ha organitzat per a aquesta jornada .

«Vam arribar a aquest 1 de maig amb la major taxa d’atur de les últimes dècades, amb tres de cada quatre contractes en precari, gairebé 13 milions d’espanyols en risc de pobresa, 1,9 milions de famílies amb tots els seus membres en atur, més de 9 milions de pobres, i milers de famílies que estan perdent el seu habitatge «, denuncia CGT, que atribueix aquesta situació a les polítiques de retallades aplicades durant la crisi ia les reformes laborals dels últims anys.

«Aquestes polítiques comencen a resultar insuportables per a qui les patim, el que genera cada dia més gran indignació social i més àmplies respostes al carrer. El Govern, en lloc de donar respostes positives a aquestes justes protestes, respon amb tot un seguit de mesures repressives , el màxim exponent el representa l’anomenada Llei Mordassa «, critica el sindicat.