CGT denuncia violació reiterada dels drets dels treballadors en Grupo Marktel

Les Seccions Sindicals de la Confederació General del Treball en les empreses que conformen Grupo Marktel a València (Marktel Teleservicios SL i Marktel Servicios de Marketing Telefónico SA) assenyalen públicament i denuncien judicialment l’escalada de vulneracions que la direcció de la companyia, propietat del Marquès de Vivanco, està perpetrant contra els drets laborals i contra els representants sindicals que vetlen per l’interès de la plantilla. De moment, Generalitat Valenciana ha tombat un Conveni que l’empresa pretenia imposar (per sota de les condicions mínimes legals) i també ha anul·lat una de les dues revocacions promogudes per Marktel per a evitar la presència de CGT en els Comitès d’empresa

Tal com informen les Seccions Sindicals de CGT en Marktel, el motiu pel qual l’empresa duu a terme assetjament, sancions i acomiadaments contra treballadors i sindicalistes que lluiten per dignificar les dures condicions laborals d’aquesta empresa de Telemarketing “és aconseguir que es firme el conveni d’empresa en Marktel S.L., conveni que CGT ha aconseguit que s’arxive en dues ocasions” i que l’empresa continua aplicant sabent que és il·legal. El pròxim 23 de febrer se celebrarà un judici per aquesta raó.

En eixa plasmació de la lluita de classes (el Marquès de Vicanco representa l’interès sense escrúpols del capital, mentre que la CGT se cenyeix a tractar de defensar la legalitat que empara al treballador contra els abusos) els delegats de CGT són represaliats mitjançant l’acomiadament o les sancions, per no parlar del clima de crispació promogut per la direcció.

En aquest sentit, CGT destaca que “per a açò l’empresa no té cap pudor a intentar manipular i assetjar als treballadors, contractar seguretat privada per a les protestes pacífiques, contractar detectius privats i tota sèrie d’ardits dignes de “El Padrí”. Pràctiques que estan sent denunciades també per la via judicial.

Així, l’organització anarcosindicalista anuncia que, fins que no cesse la conducta injusta i il·legal de l’empresa, seguirà “denunciant públicament tota aquesta màfia amb concentracions tant en la porta de l’empresa com en la porta de les empreses clients de Marktel que han de saber què és el que està succeint.”

Gabinet de Premsa CGT-PV

4 setembre de 2015