CGT denuncia que les treballadores del servei telefònic d’Emergències 112 de la Comunitat Valenciana no podran exercir el seu dret de vaga aquest 8 de març

CGT denuncia que el Consell de la Generalitat impedeix el dret de vaga en establir serveis mínims del 100%.
Per a CGT, així no es defensa el dret de vaga que tant predica el Consell del Botànic.

Amb motiu de la vaga general per la igualtat convocada per CGT fem saber que en la Resolució d’1 de març de 2018, del conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen els serveis mínims d’aplicació en la vaga general convocada el dia 8 de març de 2018, així com les aturades parcials convocades per al mateix dia, pel que fa al servei d’atenció del telèfon 112 de la Comunitat Valenciana, l’explotació operativa pertany a l’empresa Ilunion Emergències s’han establert el 100% de serveis mínims, indicant que han de complir-se els serveis propis d’una jornada habitual en l’explotació operativa.

L’explotació operativa del servei 112 Comunitat Valenciana està gestionada per l’Empresa Ilunion Emergències, amb data 6 de març es compon de 174 treballadors i treballadores -inclosos personal de borsa actualment en actiu- Cap d’ells té dret a vaga.

Ser feminista és precisament creure en la igualtat de drets i oportunitats per a tothom, sense discriminació. «En temps d’engany universal, dir la veritat es converteix en un acte revolucionari» -George Onwell-.

Per a la CGT, els únics que estan capacitats per decidir si una vaga és il·legal són els tribunals, per tant, cap representant sindical ni empresari, té cap potestat per decidir si una vaga és il·legal o no. És més, entenem que són actes contraris al dret a vaga i podrien suposar una vulneració de drets fonamentals.

A més tota la convocatòria de vaga està preavisada per CGT, com mana la normativa en diferents àmbits, tant a nivell estatal com a nivell autonòmic. A més, des de CGT, hem registrat el nostre propi preavís de vaga Autonòmic, amb un Comitè de Vaga propi.
Des de CGT, esperem que cessin aquests fets detectats en empreses concretes i Ajuntaments, de diferents municipis valencians, ens semblen realment greus i no ho anem acceptar.
CGT adverteix la il·legalitat i inconstitucionalitat dels serveis mínims, com han sentenciat reiteradament els tribunals, i exigeix al Consell la immediata rectificació.

Federació Local de Sindicats CGT-València
6 març 2018