CGT anima a prendre els carrers en la vaga del 8 de març, i denuncia el boicot d’empreses, institucions i del esquirolatge encobert del sindicalisme majoritari

Moltes empreses desobeeixen la legislació vigent en pressionar a les seves empleades perquè els informin prèviament si aniran o no a la vaga.

Moltes empreses pressionen al seu personal per conèixer la seva intenció de secundar la vaga prevista per a aquest dijous. D’aquesta manera les empreses pretenen minimitzar els efectes que la vaga pogués tenir en la seva producció, col·locant fora dels serveis mínims a aquelles persones que sàpiguen que no exerciran el seu dret a vaga. La mateixa pregunta pot exercir un efecte d’intimidació a la plantilla de la qual són molt conscients dels ocupadors. Així mateix, la llei estableix que durant la jornada de vaga les empreses no poden establir cap protocol especial de control d’assistència sobre els seus empleats.

La legislació laboral estipula que la persona treballadora no ha de avisar a l’empresari ni al comitè sindical de la seva intenció o no d’exercir aquest dret. En cas de ser pressionat en aquest sentit, ha de denunciar la seva situació al comitè d’empresa.

Amb tot això, ens trobem amb alguns boicots institucionals en algunes empreses i ajuntaments de diferents pobles de València, com és el cas de les treballadores del servei telefònic de 112, on els han imposat un servei mínim del cent per cent. O companyes que pel nivell de repressió laboral i de poca democràcia a les empreses, ho tindran difícil per participar a la vaga.

El dia 8 de març hi ha convocada una vaga general de 24 hores per CGT i altres sindicats combatius, es tracta d’una vaga feminista i internacional.
Una vaga té un sentit pràctic: deté la producció, la distribució, el consum. Aquest dia, no hi ha beneficis, no hi ha plusvàlua, no hi ha morts per accidents de treball.
Té a més un efecte simbòlic: hi ha desafiament, valor, generositat, passió, unió i solidaritat.

Tampoc hem d’oblidar als que han estat còmplices dels continus acords que precarizaban les condicions laborals i salarials, signatures d’Acomiadaments Col·lectius i Pactes de Toledo on han anat augmentant de forma continuada els anys de cotització, per no parlar de les pensions, on s’augmentava l’edat per accedir a la jubilació.
És el sindicalisme del règim, tan institucional com necessari al capitalisme per portar a efecte totes les traïcions a la classe treballadora, que ha estat amagat durant tots aquests últims duríssims deu anys, mentre la classe treballadora es mobilitzava.

És aquest sindicalisme ranci i arnat que, ara que es prenen els carrers des de les assemblees, per part de les dones, dels pensionistes, etc …, pretén posar-se novament al capdavant per liderar la següent traïció.

Des de CGT ens dirigim a les DONES treballadores ia les persones PENSIONISTES per mostrar-vos tot el nostre suport, el dia 8 de març a la convocatòria de Vaga de 24 hores i el dia 17 de març a les mobilitzacions de tot l’estat, en defensa de la pujada econòmica i el manteniment del Sistema Públic de Pensions. Dir-vos que estarem al vostre costat mobilitzant per unes reivindicacions que són més que justes.

8-m: Actes Dia Internacional de la Dona Treballadora a València #VagaFeminista

La CGT recuerda que la Huelga General de 24h del 8M es legal

Resolviendo las dudas sobre la Huelga General 8 de Marzo de 2018

Argumentario de CGT para la Huelga General del 8 de Marzo