CGT denuncia l’agressió verbal i les amenaces a un piquet de Dones en la vaga del 8M

A les 8:00 hores del matí del dia 8 de març, un grup de dones de CGT organitzava un piquet, parant el trànsit uns minuts a l’Avinguda del Cid de València.

En aquests moments un home que es trobava aparentment passejant el seu gos, va increpar insult i amenaço a les companyes.

L’agressor va amenaçar a diverses persones, insultándolas com “Putas “ i “Guarras» o “Esta es la igualdad que buscáis, iros a limpiar vuestras casas, que sois unas putas guarras” “limpiaros el coño” i segueix“iros a trabajar” es ve amunt amb la fúria del covard “Perroflautas” “a tomar por culo, si soy yo os atropello, guarras” “hijas de puta” “me cago en vuestra puta madre igualdad”.
En el vídeo, s’escolta en detall durant dos minuts; https://youtu.be/J9roAVL1feo

El vídeo acaba amb un company que increpa a l’agressor; – – Cuidado que esta mi hermana (referint-se al piquet de dones de CGT).

-que tenga cuidado ella, payaso, contesta el agresor. contesta l’agressor.

La imatge del vídeo es talla, el piquet de dones se’n va, però l’àudio segueix gravant, un altre ciutadà que passa per allà, sorprenentment li diu a l’agressor:

-Tienes razón chaval

-y si viene alguno lo gaseo (o “navajeo” parece que dice el agresor)

-Tendrían que estar con los moros, y que les dieran de hostias todos los días. Diu el ciutadà anònim.

Les persones components del piquet se’n van, no caient en la provocació.

L’agressor segueix insultant al piquet que s’allunya.

Des de CGT denunciem aquesta agressió i aquestes amenaces sens dubte explícites, de tall clarament masclista i feixista. Aquesta agressió violenta és totalment injustificable, a més entenem que poden amb portar un possible delicte de l’odi.

El vídeo demostra que vivim en una societat, on sorprenentment existeixen aquestes actituds intolerables i reaccionàries, contra un grup de dones que exerceixen de forma sempre pacifica el seu dret de manifestació i vaga, una vaga que recordem que va ser convocada entre molts motius per denunciar la discriminació i la violència contra les dones en la societat.

Mentrestant, escrivíem aquest comunicat, rebíem la trista notícia que companyes de l’empresa Digitex eren comiats després de participar en la vaga de dones del 8M, des de CGT denunciem aquesta violència contra les nostres companyes.

Emprendrem accions per aquests fets, perquè la Fiscalia prengui accions legals per Amenaces i delicte d’odi.

SI TOQUEN A UNA, TOQUEN A TOTES!

Federació Local de sindicats de CGT-València

Secretària de comunicació CGT-València

Imagen del agresor en Valencia