CGT denuncia la situació d’emergència social a Espanya

La Confederació General del Treball (CGT) considera que el triomfalisme econòmic del Govern d’Espanya no té res a veure amb la realitat del mercat de treball, ja que segueix la situació d’emergència social per a més de 5,5 milions de persones aturades, prop de quatre milions d’aquestes persones no perceben prestació d’atur, i més del 32% dels assalariats i assalariades cobren menys del Salari mínim Interprofessional (645 €).

La CGT assenyala en un comunicat que «cada vegada resulta més indignant analitzar les xifres fredes i manipulades políticament pel govern del PP que mensualment sobre el mercat de treball ofereixen els Serveis Públics d’Ocupació».

Amb les dades dels serveis d’ocupació segueixen estant inscrits com a aturats i aturades més de 4,5 milions de persones, d’aquestes només el 55% rep algun tipus de prestació d’atur, i segons les dades de l’Enquesta de Població Activa són més de 5,5 milions les persones aturades.

Dels 1.385.359 contractes subscrits al novembre de 2014, només el 8,5% han estat indefinits i, a més, aquests contractes cada vegada més s’han fet a temps parcial. La resta, és a dir el 91,5% de tots els contractes, han estat temporals i precaris.

La realitat laboral a més de dramàtica per a milions de persones, és molt preocupant per al mercat de treball, ja que la Seguretat Social s’està descapitalitzant a marxes forçades per l’acció del Govern, que ha tornat a retirar 8000 milions d ‘euros del Fons de Reserva per pagar l’extra i nòmina dels pensionistes de novembre, ja van més de 32.000 des del 2012, i el Fons de Reserva en menys de 42.000 milions d’euros.

La política de devaluació salarial està provocant situacions de pobresa extrema i cotitzacions mínimes, generant una caiguda molt important en la recaptació de la Seguretat Social. A la qual cal sumar els menors ingressos provinents de l’empresariat, per la quota plana de 100 € per a la contractació d’ocupació indefinida, els 50 € per als autònoms i les reduccions i exempcions en una gran parafernàlia de contractes.

CGT considera que la situació d’emergència social ha traspassat totes les línies permissibles i suportables. La majoria social ha d’empènyer i lluitar en la direcció que CGT ha exigit, juntament amb els moviments socials, el passat 29 de novembre a les Marxes de la Dignitat «Pa, treball, sostre i dignitat».

Font: Periodistas-es.com