CGT denuncia la signatura per part de CCOO d’un acord amb Acciona Facility Services a esquena dels treballadors

Una vegada més, el sindicalisme contrari als interessos de la classe obrera torna a actuar. En aquesta ocasió, la beneficiada és la multinacional Acciona Facility Services, contracta de neteja i manteniment de la factoria Ford a Almussafes. La seua direcció portava des de l’any 2012 intentant que el Comitè d’empresa, integrat per 6 delegats de CCOO, altres 6 delegats de CGT i 3 d’UGT, signara un Conveni d’empresa regressiu. Només l’oposició decidida de la plantilla i de CGT ho va impedir. Fins que, finalment, el passat 4 de febrer de 2015, CCOO va signar, contradient el compromís del Comitè d’empresa, un acord d’eficàcia limitada incloent tots els punts que en el seu moment va rebutjar la plantilla en referèndum

La Confederació General del Treball denuncia la signatura unilateral i a esquena de la plantilla d’un acord entre la direcció d’Acciona Facility Services i CCOO l’efecte del qual abasta des de l’1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2015.

El document, que és d’aplicació obligada als afiliats a CCOO i d’adhesió voluntària per a la resta de treballadors, suposa el recolzament a unes condicions econòmiques que van ser rebutjades en referèndum en la negociació d’un nou conveni col·lectiu.

La plantilla va acordar per votació en assemblea exigir revisions salarials conformement a l’IPC, rebutjar les retallades proposades per l’empresa i pressionar.

Finalment, arran de la negociació, els treballadors van decidir en referèndum rebutjar la proposta última de l’empresa.

D’aquesta forma, per a indignació i sorpresa d’una gran part de la plantilla i de la CGT, el passat 4 de febrer l’empresa va aconseguir imposar les seues condicions signant en solitari amb CCOO el document.

Amb la signatura d’aquest document, es perden els increments dels anys 2012 i 2013. Aquest contempla increments salarials del 0,25% i el 0,50% només per als anys 2014 i 2015 respectivament. A més, de dos pagaments únics no consolidables en concepte de compensació de 100€ i 150€ màxim.

La CGT assenyala que aquests aspectes de l’acord són un “caramel enverinat” ja que “la conseqüència directa i immediata de subscriure-lo és una significativa retallada de la massa salarial”. I no solament açò, sinó que en el súmmum de la renúncia, l’última clàusula de l’acord resa que “finalitzada la vigència (…) les condicions econòmiques ací pactades s’incorporaran al contracte de treball dels treballadors als quals afecte el present acorde sent compensables i absorbibles amb futures millores”. A saber, pa per a avui i fam per a demà.

Gabinet de Premsa CGT-PV